Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  02.03.2021 12:12:34

Avast: Predikce výsledků za r. 2020

Společnost Avast zveřejní hosp. výsledky za r. 2020 zítra (3. 3. 2021) před otevřením trhu. Odhadujeme, že by upravené tržby měly vzrůst o 1,8 % r/r na 888,5 mil. USD. Toto poměrně pomalé tempo růstu je dáno tím, že organický růst hlavního byznysu (oček. +7,4 % r/r) byl zčásti kompenzován ukončením analytické divize Jumpshot na začátku loňského roku. Marži zisku před odpisy EBITDA očekáváme mírně vyšší než předloni (55,6 % vs. 55,4 %) a zisk EBITDA by tak měl růst o něco rychleji než tržby (+2,3 % r/r na 494 mil. USD). Díky poklesu úrokových nákladů očekáváme, že upr. čistý zisk poroste rychleji než zisk EBITDA, a to o 10,2 % na 355,1 mil. USD. Upr. zisk na akcii poroste menším tempem kvůli růstu počtu akcií (oček. +6,8 % na 0,338 USD). Celkovou dividendu za loňský rok odhadujeme na 0,151 USD/akcie (3,24 /akcie), což představuje k současné tržní ceně akcie hrubý div. výnos 2,2 %. Avast již na podzim vyplatil zálohu na dividendu ve výši 0,048 USD (1,06 ), proto by v květnu či červnu mohl doplatit 0,103 USD či 2,18 na akcii.

Avast bude pořádat konf. hovor zítra v 10:00 SEČ. Šéf firmy Ondřej Vlček na konf. hovoru k produktům v prosinci 2020 uvedl, že byznys Avastu by měl být dlouhodobě charakterizován vyšším jednociferným růstem (v organickém smyslu, tj. po očištění o divestice a měnové pohyby). Loni tržbám pomohl nečekaný příchod pandemie Covid-19, který zvýšil poptávku po produktech firmy v důsledku prudkého růstu práce na home office. Proto pro letošek očekáváme volnější organické tempo růstu tržeb, a sice o 5,7 % r/r

 Vzhledem k doznívajícímu efektu ukončování některých operací čekáme růst upr. tržeb v r. 2021 o 5,1 % r/r na 933,7 mil. USD. EBITDA marži čekáme mírně nižší (55,0 %) a zisk EBITDA 513,6 mil. USD. Dále očekáváme komentář k možnosti akvizic, případně podle nás nelze vyloučit, že Avast přistoupí k příležitostnému odkupu vlastních akcií. Celkově očekáváme, že Avast oznámí solidní sadu výsledků za loňský rok a výhled na další růst.

  


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688