Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  24.02.2021 00:00:00

Pardubická škola Svítání má nové vybavení

24. 2. 2021

Pardubická škola Svítání má nové vybavení

Pardubice 24. února 2021 - Díky Nadaci ČEZ a její aplikaci EPP má Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. nový nábytek, hračky, pomůcky a další vybavení pro školní družinu. Na nákup zařízení přispěla Nadace ČEZ částkou 75 tisíc korun, kterou lidé vysportovali v rámci aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o.p.s. poskytuje vzdělávání a navazující služby dětem a mladým lidem se zdravotním postižením. Ze skromné školičky je dnes organizace, která žákům nabízí celou škálu vzdělávacích a doplňkových služeb. „Vedeme děti ke sportu a kultuře. Naši tanečníci, stepaři a bubeníci vystupují na řadě prestižních akcí v regionu. Pravidelně se prezentujeme výrobky svých žáků. Své svěřence se snažíme připravit na běžný život a integrovat je do většinové společnosti“, upřesňuje aktivity ředitelka školy Miluše Horská, která je současně předsedkyní Výboru pro sociální politiku Senátu Parlamentu České republiky.

Školní družina je nedílnou součástí školy a slouží k mimoškolnímu vzdělávání žáků se zdravotním postižením. Místnost je v přízemí budovy se vstupem na velkou zahradu. Nevyhovující zařízení bylo díky Nadaci ČEZ vyměněno a prostory byly dovybaveny. Žáci a klienti školy SVÍTÁNÍ tak využijí nové pomůcky, hračky, hry, knihy, sportovní nářadí nebo audiovizuální techniku. Nový je i nábytek se spoustou úložných prostor a nové stoly se židlemi k práci i zábavě. A K odpočinku slouží nová velká pohovka a relaxační koberec. Z nového vybavení mají radost nejen žáci, ale i učitelé a terapeutičtí pracovníci, kterým se v novém prostředí mnohem lépe pracuje.

„V tomto krásném prostředí máme jedinečný prostor k navozování a vytváření pohody žáků. Rádi se zde setkáváme při volnočasových aktivitách,“ doplňuje Miluše Horská.

Škola SVÍTÁNÍ je velkou organizací pomáhající více než 700 žákům a klientům se speciálně vzdělávacími potřebami. Zaměstnává více jak 120 pracovníků. Od Nadace ČEZ nedostala dar poprvé. Před třemi lety Nadace ČEZ pomohla s vybavením nové sociální služby částkou 50 tisíc korun.

Mobilní aplikace EPP - Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit.

Aplikace zaznamenává pohyb uživatele (např. chůze, běh, jízda na kole, lyžování, ale třeba i běh na běžícím pásu v tělocvičně) a kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body. Tyto body může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou.

Přehled všech podpořených projektů si můžete prohlédnout na www.pomahejpohybem.cz

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

Kontakt:

Skupina ČEZ SVÍTÁNÍ, o.p.s.

Šárka Lapáčková Beránková Komenského 432, Pardubice

Tel: 602 415 282 Tel: 466 049 911

sarka.berankova@cez.cz svitani@svitani.cz

Šárka Lapáčková Beránková , mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688