Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  11.02.2021 12:53:03

Fakultní nemocnice Hradec Králové týdny čelí velkému náporu pacientů s COVID-19

Fakultní nemocnice Hradec Králové čelí v posledních týdnech velkému náporu pacientů s COVID-19, kteří vyžadují hospitalizaci. Na několika odděleních nemocnice se nyní zdravotníci starají o zhruba 220 pacientů, šest desítek z nich vyžaduje umístění na jednotkách intenzivní péče a nemocnice se blíží hranici svých kapacit. I přes velký počet v práci nepřítomných zdravotníků nemocnice připravuje otevření dalšího oddělení, které bude zajišťovat péči o pacienty s COVID-19.
fnhk
 

 
 
Zaměstnanci nemocnice čelí extrémnímu náporu, který trvá již několik měsíců. Zatímco před vánočními svátky bylo hospitalizovaných zhruba sto, nyní je to dvojnásobné množství. Bohužel situace s COVID-19 v celém Královéhradeckém kraji je stále velmi nepříznivá. Počet pacientů vyžaduje nasazení všech zaměstnanců nemocnice, kterým děkuji za jejich špičkovou práci,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Nemocnici pomáhají na různých pozicích studenti zdravotnických oborů, medici, armáda, hasiči a další. „Této pomoci si velmi vážíme, protože bez těchto rukou bychom nebyli schopni péči v takovém rozsahu vůbec zajistit. Jsou pro nás současně i vyjádřením podpory pro celé zdravotnictvídodal ředitel. Nemocnice současně znovu žádá veřejnost o dodržování zákazu návštěv pacientů v celém areálu FN HK a také dodržování všech nařízených opatření, například vstup do budov je povolen pouze s ochranou úst a nosu.

Kromě zajištění péče o akutní případy a covidové pacienty nemocnice zajišťuje také testování veřejnosti antigenními testy a PCR testy, celkem provádějí pracovníci Odběrového centra FN HK přes tisícovku odběrů denně, což je v současném počasí mimořádně náročné. Velký nápor zažívá také laboratoř FN HK, kde je nutné PCR testy zpracovat.

Desítky zdravotníků nemocnice se také podílejí v odpoledních hodinách a o víkendech na zajištění provozu Vakcinačního centra FN HK, které od 2. ledna aplikovalo zhruba 9000 dávek vakcíny. Očkování nyní podstupují zdravotníci, senioři nad 80 let a vybraní vysoce rizikový pacienti. „Současná kapacita našeho centra odpovídá množství dodávaných vakcín, jsme připraveni kapacitu i výrazně zvýšit, v případě dostatku vakcín,“ uvedl ředitel Palička.

Nemocnice také chystá opatření na návrat k neakutní péči, který bude záviset na poklesu počtu pacientů s COVID-19. „Plně si uvědomujeme, že mnozí lidé mají kvůli COVID-19 již potřetí odložený neakutní výkon a jak jim to komplikuje život. Hledáme možná řešení, abychom po návratu nemocnice k normálnímu provozu byli schopni navýšit počet neakutních výkonů a lidem s jejich zdravotními problémy co nejdříve pomoci,“ dodal ředitel FN HK.

Zdroj: FNHK
 
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 11.2.2021 / 11.2.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688