David Jukl (Mercurius Pro)
Akcie ve světě  |  01.02.2021 11:20:13

SPAC, které by měly těžit z administrativy prezidenta Joe Bidena

Nabíjecí infrastruktura

Biden požaduje po celých USA více než 500 000 nabíjecích stanic. To by mohlo pomoci společnosti jako Switchback Energy Acquisition Corp (NYSE: SBE) pomoci dostat ChargePoint do popředí zájmu.

Společnost TPG Pace Beneficial Finance Corp (NYSE: TPGY) přináší v rámci dohody SPAC EVBox, evropskou nabíjecí společnost. Společnost plánuje expanzi do USA a mohla by rychle vybudovat svou síť mezi rostoucí potřebou nabíjecích stanic.

Společnost Nuvve disponuje technologií „grid to grid“, která by mohla pomoci zvýšit efekt nabíjecí infrastruktury podporující energetické sítě. Nuvve se stává veřejnou společností  srze SPAC Newborn Acquisition Corp (NASDAQ: NBAC).

Elektrické autobusy

Dalším velkým příběhem adopce elektrických vozidel v rámci Bidenovi vize by mohlo být zaměření na elektrické autobusy. V minulosti označil potřebu elektrických autobusů za důležitou a mohl by prosazovat, aby se na to zaměřila nová administrativa.

Lion Electric ve spojení s Northern Genesis Acquisition Corp (NYSE: NGA) a Proterra ve spojení s ArcLight Clean Transition Corp (NASDAQ: ACTC) jsou dva SPAC, které by mohly být vítězem růstu elektrických autobusů.

SPAC pro elektrická vozidla

Fisker Inc (NYSE: FSR) by mohl být SPAC, kterému se bude během Bidenovy správy mohlo dařit. Prezident je all-in pro elektrická vozidla, možná prosadí i daňové úlevy a nový program cash-for-clunkers rozšířený na elektrická vozidla.

Mezi další SPAC pro elektrická vozidla, která stojí za to sledovat, patří Hyliion Holdings (NYSE: HYLN), XL Fleet Corp (NYSE: XL), Lordstown Motors Corp (NASDAQ: RIDE) a GigCapital3 (NYSE: GIK).

Výrobce elektrických vozidel Faraday Future souhlasil, že vstoupí na burzu prostřednictvím fúze s firmou Property Solutions Acquisition Corp s prázdným šekem v hodnotě oceňující kombinovanou entitu na 3,4 miliardy USD, což je nejnovější firma, která vstoupila na veřejné trhy cestou SPAC.

SPAC s vazbami na Bidena

Jonathan Silver působil jako výkonný ředitel úvěrových programů během Obamovy vlády, kdy byl Biden viceprezidentem. Silver je nyní ředitelem pro Plug Power (NASDAQ: PLUG) a National Grid (NYSE: NGG). Silver je jedním z několika členů skupiny SPAC zaměřené na společnost Peridot Acquisition Corp (NYSE: PDAC).

Pine Island Acquisition (NYSE: PIPP) má čtyři bývalé americké senátory, bývalého vůdce House Minority a několik jmen stojící za týmem Bidena. Očekává se, že Tony Blinken a generál Lloyd Austin, kteří jsou Bidenovými kandidáty na ministra zahraničí a ministra obrany, opustí SPAC, jakmile složí přísahu. Tento SPAC je dobře napojen na americkou vládu.

Další SPAC pro čistou energii

Spring Valley Acquisition Corp (NASDAQ: SV) se zaměřuje na společnosti v oblasti udržitelnosti, čisté energie a skladování, inteligentní sítě, ekologických služeb a recyklace a hospodaření s vodou či odpadními vodami.

Společnost Sustainable Opportunities Acquisition Corp (NYSE: SOAC) se zaměřuje na sektor ESG a zaměřila se na dohodu, která má být oznámena v roce 2021.

Společnost Solarmax se stává veřejnou společností přes spojením s Albertson Acquisition Corp (NASDAQ: ALAC) a mohla by být atraktivní kvůli pozitivnímu trendu v tomto sektoru od vítězství Bidena.

Tortoise Acquisition II Corp (NYSE: SNPR) se zaměřuje na energetický přechod a udržitelnost a bude opět zajímavé jí sledovat v souvisloti s podporou zelené energieUSA.

Mercurius Pro

Mercurius Pro, o. c. p., a. s. vznikl v roce 2018 a jeho tým má bohaté zkušenosti z předchozího působení jak v českých, tak zahraničních makléřských domech, investičních bankách a dalších finančních institucích. Poskytujeme profesionální služby pro začínající, pokročilé i institucionální investory. Naší vizitkou jsou letité zkušenosti a výsledky naší práce.

Pro investory, kteří nemají velké zkušenosti, případně jsou limitováni časem, nabízíme konzultace s makléřem či pasivní přístup k investicím skrze řízená portfolia. Zkušený investor uvítá širokou paletu nástrojů FX, komoditního, finančního i akciového trhu, včetně derivátů. Lehce si tak může z naší nabídky vytvořit své široce diverzifikované portfolio. Profesionálním a korporátním investorům nabízíme produkty a podmínky upravené dle jejich požadavků.

Více informací najdete na: www.mercurius.pro

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688