Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  24.01.2021 13:05:00

Cestování do Německa, přechod Pomezí/Schirnding v neděli 24. ledna dopoledne - Až tříhodinové fronty

Až tříhodinové fronty hlásí dnes lidé z Pomezí, kde čekají na testy na koronavirus. Bavorsko je od dneška požaduje vždy po uplynutí dvou dnů. I pro takzvané pendlery.

Podívejte se také - Pondělí: Fronty pendlerů se od rána tvoří na hranicích s Německem (video)


 

Starosta Chebu: ZASE TO POMEZÍ!

Bohužel, včerejší tragická situace na německé straně hraničního přechodu Pomezí nad Ohří se opakuje i dnes. Znovu se tu od rána kumulují stovky pendlerů čekajících na otestování, které potřebují ke vstupu na území SRN. 

Situací se opravdu zabýváme. Místostarosta Černý znovu poprosil naše dobrovolné hasiče, aby na místo přivezli horký čaj, o aktuální situaci informuji novináře ze všech médií, protože (přiznejme si) co není v médiích, to se neřeší, komunikuji s hejtmanem Kulhánkem, který je v opakovaném kontaktu s ministry Blatným a Petříčkem. Hejtman intenzivně pracuje na zřízení dalšího testovacího místa na české straně hraničního přechodu, ministři jsou prý nakloněni jednat s bavorskou vládou o zmírnění podmínek pro pendlery a navýšení testovacích kapacit na bavorské straně. Málokdy mám takový pocit společného tahu na branku!

Dovolte mi ale jeden povzdech, za který mě někteří pendleři sežerou.

Když si přečtu v komentářích, jak jsme zase zaspali, nestaráme se, nezvládáme, jsem smutný a vytočený zároveň. Veškerá opatření na hranicích přijala NĚMECKÁ strana a je tedy plně zodpovědná za jejich následky a jejich řešení. Vyhlásila je navíc na poslední chvíli, ještě v pátek nebylo zcela jasné, zda budou uznávány i antigenní testy (pokud vím, ano), zda se povinnost negativního testu vztahuje i na řidiče kamionů (pokud vím, ne, opustí-li SRN do 72 hodin) atd. Těžko jsme se tedy mohli připravovat na něco, co nemělo jasné parametry. Je to přesně opačná situace než na jaře, kdy hranice uzavřela naopak ČR.

 Navíc Cheb jako obec má k celému problému jen okrajový vztah. Přechod v Pomezí mimochodem ani neleží na území našeho města. Starosta ani místostarosta nemůže být partnerem bavorské vlády, tím je vláda ČR. Stejně tak pravomoci v krizovém řízení nejsou na úrovni obce ale kraje a státu. A musím konstatovat, že kraj i ministerstva tentokrát reagují vstřícně a nejrychleji, jak je možné. Se situací na Pomezí Cheb pojí jediná věc – v té frontě čekají i naši obyvatelé. Právě kvůli nim se staráme, ač nám to vůbec nepřísluší. Kdyby mi zavolal hejtman či ministr a řekl: „Pana Jalovče, vy ani váš místostarosta Černý se do toho nemotejte a nestarejte, nic vám po tom není,“ budou mít pravdu. Naštěstí to neudělají, protože jsou za každou pomoc rádi. Jen mě pak rozčiluje, když nás pendleři natírají, že se staráme málo a pozdě. Fakt bychom se raději věnovali tomu, co nám přísluší – aby byl v chebských ulicích uklizený sníh, aby svítilo veřejné osvětlení, aby fungovaly mateřské školky,…

 

I tak děláme, co se dá. Nemusí se nám za to děkovat, je to naše práce. Ale vyčítat nám to, je opravdu trochu přes čáru.

ZASE TO POMEZÍ! Bohužel, včerejší tragická situace na německé straně hraničního přechodu Pomezí nad Ohří se opakuje i...

Posted by Antonín Jalovec on Sunday, January 24, 2021

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688