Okénko kryptoměny  |  21.01.2021 08:18:53

Jak nakupovat bitcoiny a obchodovat s nimi?

Zájmu o bitcoiny nahrává stále jednodušší způsob jeho nabytí i pro laické investory. Vedle služeb obchodníků nebo prostého nákupu v Bitcoinmatu lze využít praktickou aplikaci Bitstock na webu nebo v mobilní podobě pro Android i iOS. Jejím prostřednictvím může uživatel jednoduše spravovat svůj účet a lépe se orientovat ve světě kryptoměn.

Všichni uživatelé aplikace mají možnost přijímat a odesílat bitcoiny a volně je směňovat za měnu dle vlastního výběru. Kdykoli chce uživatel převést peníze zpět do peněženky, během jednoho až dvou dnů od připojení bankovního účtu je má zpět.

Výhodou aplikace je také kvalitní servis a klientské centrum s lidským a okamžitým přístupem. Uživatel má přehled o svém bitcoinovém účtu a také o aktuálním kurzu bitcoinu. Aplikace Bitstock také nabízí vyhodnocení portfolia, kdy majitel může jednoduše a přehledně v grafech vidět jak se jeho investicím vede a v cílový okamžik zpeněžit zisky.

Kromě Klientského centra a bitcoinových automatů  - Bitcoinmatů -  provozuje také jednu z největších tuzemských kryptosměnáren a kryptoburzu Bitstock+, plus bitcoinové bankovnictví (bitcoin banking), a to již od roku 2014.

Společnost WBTCB se službou Bitstock.com provozuje přes 40 bitcoinmatů v Česku i na Slovensku a instaluje další. WBTCB má nyní přes 10 tisíc klientů, většina z nich využívá službu bitcoin banking s registrací na obchodní platformě Bitstock.com. Dnes si již oproti předchozím letům můžete bitcoin koupit za několik minut.

 

Bitcoin lze nakupovat několika způsoby. Do určitého objemu jej lze pořídit za hotovost bez registrace prostřednictvím Bitcoinmatu, další možností je koupě převodem z bankovního účtu, nákup na burze nebo obchodování prostřednictvím speciální webové či mobilní aplikace (například Bitstock). To již vyžaduje registraci, nicméně výhodou jsou komplexní služby.

Rizika jsou spojená například s výběrem neseriózního obchodníka, použitím málo zabezpečené bitcoinové peněženky nebo ztrátou klíče k bitcoinové peněžence. A obchodování s bitcoiny samozřejmě provází i riziko rychlé změny kurzu.

Vedle bezpečnostních rizik, která lze úspěšně eliminovat výběrem obchodníka nebo aplikace, je asi největším rizikem nenadálý pokles hodnoty bitcoinu, k čemuž běžně dochází, protože výkyvy jeho kurzu nejsou nijak eliminovány.

Proto se doporučuje směřovat na investici do kryptoměn jen část disponibilních investičních prostředků a vždy počítat s tím, že o ně investor může přijít. Například když má investor jeden milion korun, který chce investovat, měl by do bitcoinů uložit jen menší část, třeba jednu desetinu, a kombinovat to s investicemi do dalších aktiv, jako jsou akcie, dluhopisy, zlato a podobně.

Martin Stránský

founder & CEO firmy world BTC business, SE

Investor, inovátor a bitcoinový nadšenec založil WBTCB před 7 lety s jasnou vizí - zpopularizovat kryptoměnu a přesvědčit konzervativní investory o zahrnutí Bitcoinu do svého portfolia. Tuto cestu navíc rozšiřuje o jedinečné způsoby směny, z nichž některé doposud nemají na evropském trhu konkurenci. Sám považuje Bitcoin především jako investiční příležitost než jako běžné platidlo.



WBTCB

World BTC business, SE (WBTCB) je bitcoinový dům s nejširší platformou směny Bitcoinu na trhu fungující od roku 2014. Kromě klasické směny přes bankovní účet nabízí okamžité hotovostní řešení nákupu a prodeje přes partnerskou síť prodejen GECO a vlastní síť speciálních Bitcoinmatů. Umožňuje také velmi jednoduše držet a směňovat Bitcoiny v osobním účtu BitcoinBanking.


Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Ne 13:24  Bitcoin po rekordních ziscích strmě padá Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
22.03.2024  Do halvingu bitcoinu zbývá měsíc, může hodně překvapit Martin Stránský (WBTCB)
16.03.2024  Bitcoin se blíží magické hranici, následuje ho zlato Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688