Lidé (Lidé)
Lidé  |  19.01.2021 15:06:57

Lukáš Pytloun se vrací zpět do vedení sítě PYTLOUN HOTELS, která plánuje další expanzi

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS (PH), která v současné době provozuje třináct populárních hotelů v ČR, oznámila, že do funkce generálního ředitele společnosti se od ledna 2021 vrací její majitel a zakladatel Lukáš Pytloun. Ve funkci střídá Martina Švehlu, který síť PH ke konci loňského roku opustil. Lukáš Pytloun bude ve funkci generálního ředitele odpovědný za vedení, řízení a rozvoj týmů v rámci celé hotelové sítě Pytloun Hotels a za její další plánovanou expanzi.

V loňském roce se již síť PH rozrostla o menší šestnáctipokojový horský penzion Union v Harrachově, který přímo sousedí se **** hotelem Pytloun Wellness Hotel Harrachov a v plánu má další akvizice a pronájmy hotelů zejména v centru Prahy, v krajských městech a také na horách.

„Expanzi jsme plánovali ještě před covidem. Na jaře jsme ji pozdrželi, ale nyní jsme si řekli, že je ta správná doba. Je spousta majitelů nemovitostí, kterým nájemci už dlouho neplatí, a třeba to budou chtít řešit s někým, kdo jim dá větší garanci. Jedenáct hotelů vlastníme, dva si dlouhodobě pronajímáme. Pro dlouhodobé partnery jsme díky tomu věrohodnější a čitelní. Jsme lokální firma, zabýváme se jenom hotelnictvím. Máme jasný cíl a strategii. S naším týmem lidí a strukturou řízení hotelové sítě bychom mohli přibírat ročně tři hotely a nijak by nás to nezatížilo,“ říká Lukáš Pytloun.

Expanzi plánuje hotelová síť PH financovat z vlastních zdrojů i půjček od bank. „Chceme v této složité době pomoci vlastníkům hotelů. Oslovili jsme je kampaní s nabídkou odkoupení jejich nemovitostí, ale nabízíme jim také spolupráci ve formě managementu nebo nájemní smlouvy. Aktuálně jednáme a ladíme parametry spolupráce se třemi prvními zájemci,“ popisuje Lukáš Pytloun a dodává: „Český hotelový trh je v porovnání s okolními zeměmi a světem zatím málo penetrovaný řetězci. Je tu spousta nezávislých hotelů, takže se domnívám, že koncentrace a začleňování těchto hotelů do větších sítí určitě nastane. Je to trend, který se děje i ve světě a my bychom chtěli být pochopitelně u toho.“

Během vynucené pauzy byly ve všech hotelech sítě PH instalovány samoobslužné kiosky. Hosté, kteří se chtějí vyvarovat frontám na recepci hotelu nebo chtějí minimalizovat kontakt s hotelovým personálem, tak už nemusí provádět check-in a check-out, objednávky služeb a platby na klasické recepci, ale mohou vše provádět online pomocí aplikace MyAlfred nebo pomocí samoobslužných kiosků v lobby hotelu. Díky digitalizaci služeb ušetřila skupina PH práci 30 lidí, kteří se z recepcí mohli přesunout do jiných pozic jako je obsluha lobby barů či příprava pokojů a být tak hostům více k dispozici. Během loňského roku došlo také k rozšíření harrachovského hotelu, který má nyní 50 pokojů, a na jaře je v plánu dokončení zbrusu nového wellness se saunovým světem a dalšími apartmány.

Ing. Lukáš Pytloun (40)

  • Studoval na Technické univerzitě v Liberci (2002–2004) a na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně – Fakulta managementu a ekonomiky (2004–2006).
  • V květnu 2003 začal podnikat, vzal si miliónový úvěr, v Liberci koupil vybydlený činžovní dům a poskytoval ubytování dělníkům.
  • Vydělával na stavbách ve Velké Británii a jako číšník v USA.
  • V roce 2009 dostal ocenění Živnostník roku.


PYTLOUN HOTELS v současné době provozuje celkem třináct populárních hotelů, z toho osm hotelů v Liberci, kde je její vlajkovou lodí designový Pytloun Grand Hotel Imperial , a jeden hotel v Harrachově, Krušných horách a Praze.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688