Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  19.01.2021 00:00:00

V Královéhradeckém kraji začalo očkování osob starších 80 let

V Královéhradeckém kraji začalo očkování starších 80 let. Z krajských nemocnic začala osoby starší 80 let očkovat Oblastní nemocnice Náchod. Denně naočkuje 48 osob. Ostatní krajské nemocnice budou očkovat starší 80 let po dodávce vakcíny a po proočkování zdravotníků a rizikových pacientů. Trutnovská nemocnice by měla začít očkovat v pátek, jičínská, dvorská a rychnovská nejpozději na začátku příštího týdne. Fakultní nemocnice Hradec Králové naočkovala o víkendu 150 seniorů 80+ a v očkování bude pokračovat tento týden.
covid

„Po pátečním spuštění registrace očkování osob starších 80 let začala jako první krajská nemocnice očkovat nemocnice v Náchodě. Denně by tento týden měla naočkovat 48 osob starších 80 let. Oblastní nemocnice Trutnov by měla začít očkovat v pátek, zbylé tři krajské nemocnice příští týden,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Hejtman dnes se současnou epidemickou situací v regionu seznámil starosty obcí s rozšířenou působností. Prezentoval jim i plánovanou krajskou strategii očkování, kterou zítra představí veřejnosti prostřednictvím živého videopřenosu na krajském účtu Youtube.

„Pro první čtvrtletí roku máme přislíbenou dodávku 62 tisíc dávek vakcín. Do dneška bylo do našeho kraje dodáno 1 365 lahviček vakcíny, což v minimálním množství znamená 6825 očkovacích dávek. Z hradecké fakultní nemocnice, která je pro náš region distribučním místem, jsme do dneška rozvezli do oblastních nemocnic 682 lahviček a předpokládáme, že do konce pracovního týdne vše proočkujeme. Zbývající vakcíny očkuje FN HK, která deklarovala, že do konce pracovního týdne bude mít také proočkováno. Proto očekáváme v průběhu tohoto týdne další slíbenou dodávku do našeho kraje, která mimo jiné umožní daleko více očkovat seniory registrované v centrálním systému,“ uvedl hejtman Martin Červíček.

Očkuje se také v sociálních zařízeních, kde k dnešku vakcínu dostalo více jak 700 klientů v regionu. V domovech pro seniory očkují mobilní týmy z jednotlivých nemocnic. Jako první minulý týden byli očkováni klienti hradeckého Domova U Biřičky, který je největším zařízením svého druhu v regionu.

V zařízeních sociálních služeb je k dnešku 161 klientů pozitivních na covid-19. To je zhruba 5 % všech klientů domovů pro seniory v regionu. Personálu v zařízeních chybí téměř 7 %. Aktuálně je nákaza ve 13 zařízeních, z toho sedm z nich je v karanténě.

Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 19.1.2021 / 19.1.2021
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688