Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
11.01.2021 17:19:52

Počasí zazlobí: od středních poloh další sníh a vichřice

 

Přinášíme krátkou zprávu jako varování před počasím. Do Česka přijde frontální systém od západu až severozápadu. Od úterý se objeví srážky, od 400 m n. m. sněhové. Zároveň bude foukat čerstvý vítr. Od 400 m n. m. napadne další sníh, zároveň se od 500 m n. m. budou tvořit sněhové jazyky, na horách závěje. Na vrchovinách a horách dojde k dopravním komplikacím. Pod mokrým sněhem mohou znovu padat větve i stromy. Na horách napadne v dalších dnech 20 až 30 cm sněhu. Na vrchovinách to bude kolem 10 cm. Úvodní fotka naznačuje možnou situaci od 500 - 600 m n. m.

Po lehké oblevě tuhá zima  

V nížinách bude mírná obleva a srážky budou smíšené. Denní teploty budou -1 až 3 °C. Od čtvrtka potom přijde zásadní ochlazení. Denní teploty budou na konci týdne kolem -5 °C a noční mohou klesat až na -15 °C. 

Počasí 12.1.2021


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty