Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Ze světa  |  09.01.2021 17:56:09

Sázkové šílenství eskaluje – v jackpotech čeká v přepočtu již téměř 23 miliard korun!

Zájemcům o zbohatnutí v hazardních číselných hrách se poslední dobou příliš nedaří. V pátek 1. pořadí natož jackpot v domácí Sportce nikdo nezískal. Z hlediska výše výhry znovu neuspěli ani zájemci o mnohem atraktivnější Eurojackpot, který se tak pro příští páteční slosování vyšplhá již na více než 2,3 miliardy korun. V porovnání s tím, o kolik se nyní hraje v obdobných číselných loteriích ve Spojených státech, však stále nevýrazná částka.

Z pátku na sobotu zatím poslední slosování hry Mega Millions přineslo čísla 3, 6, 16, 18, 58 a zlatýzlatý Mega Ball“ 11. Na nezvyklých hned 5 vsazených tiketech byla správně vyplněna základní čísla, k získání jackpotu však u všech chyběl správný zmiňovaný Mega Ball. Hráči si tak přijdou jen na druhou cenu po tradičním milionu dolarů, resp. jeden tiket díky vsazené doplňkové hře „Megaplier“ má nárok na miliony dva. Na třetí výhru v pořadí v objemu 10 tisíc dolarů se pak může těšit 84 správně tipujících. Že zájemců o jackpot je nyní nadprůměrné množství, ukazuje i celkový počet výherních tiketů, který překonal 2,5 milionu.

Přehled výher a pravděpodobností v loterii Mega Millions


Čtvrtá největší výhra v historii Mega Millions

Mega Millions žádný ze sázejících jackpot neuhodl již od září. Dle provozovatele loterie by se tak pro příští pravidelné úterní slosování měl jackpot vyšplhat již na 600 milionů dolarů, v přepočtu tedy na více než 12,8 miliardy korun. Větší jackpot v dané hře padl naposledy v říjnu 2018. Tehdy se zároveň jednalo o světově vůbec nejvyšší výhru v loteriích ve výši 1,537 miliardy dolarů. Jinak na více než 600 milionů dolarů se jackpot vyšplhal již jen v roce 2013, když vítěz bral 648 milionů dolarů, resp. 656 milionů dolarů o rok dříve.

K získání jackpotu v Mega Millions je třeba uhodnout pět čísel z 1 do 70 a navíc „zlatý Mega Ball“ z 1 do 25. Sázející tedy potřebuje výrazný kus štěstí, když pravděpodobnost uhodnutí všech potřebných čísel je téměř 1:303 milionům.

Vyhraje někdo v noci 470 milionů dolarů?

Již ze soboty na neděli se pak uskuteční další slosování konkurenční hry Powerball. V ní se losuje 5 čísel z 1 do 69 a zároveň červený Powerball z čísel 1 až 26. Od září se rovněž nikomu příslušnou kombinaci pro získání hlavní výhry nepodařilo uhodnout, jackpot se tak vyšplhal na předpokládaných 470 milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 10 miliard korun. V dané hře se jedná o desátou největší výhru v její historii. Stejně jako u Mega Millions vsazení tiketu stojí 2 dolary.

Obě americké číselné loterie zkrátka nyní nezvykle současně nabízejí výrazné jackpoty – v souhrnu se hraje o 1,07 miliardy dolarů (22,9 miliard korun)!

Okamžitá výplata nebo splátky

Jak jsme také již dříve informovali, výherce má v obou hrách možnost nechat si výhru rovnou vyplatit nebo zvolit postupné splátky po dobu 30 let, kdy se každoročně částka navyšuje o 5 %. V  případě okamžité hotovostní výplaty však rovnou dochází k značné redukci jackpotu. V případě této volby by výherci současného jackpotu v Mega Millions mělo náležet 442,4 milionů dolarů, u Powerballu pak necelých 363 milionů dolarů.

Daně

USA je výhra navíc samozřejmě nezdaněna. „Strýček Sam“ si tak přijde na své. Základní federální sazba činí 24 %, tj. v případě například zvolené hotovostní výhry u Mega Millions přes 106 milionu dolarů z vítězné částky. Navíc pokud sázející nemá žádné snížení svého zdanitelného příjmu díky dobročinným darům, měl by odvést dalších 13 %. Výhra se tak může dále smrsknout.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688