Tiskové zprávy  |  05.01.2021 15:52:46

Fond kvalifikovaných investorů SOLEK oznamuje přejmenování na MW Investiční fond SICAV

Fond kvalifikovaných investorů, založený v červnu 2019 pod původním názvem SOLEK SICAV, byl s účinností od 1. ledna 2021 přejmenován na MW Investiční fond SICAV. Investiční strategií je participovat na vzniku solárních elektráren řádově ve stovkách MW instalovaného výkonu, přičemž nejméně 100 MW poskytne energetická skupina SOLEK. Výnosnost fondu za posledních 12 měsíců je přibližně 6 %.

Změnou názvu reaguje na rostoucí globální poptávku po obnovitelných zdrojích a investičních příležitostech v tomto oboru. „Fond si chce viditelně otevřít cestu k možným investicím do projektů, které nemusejí nutně spadat do sféry energetické skupiny SOLEK,“ uvedl Martin Pšaidl, člen představenstva a obchodní ředitel investiční společnosti CODYA, která je administrátorem a obhospodařovatelem MW Investičního fondu SICAV.

Fond získal i nové logo a od nového názvu si slibuje i lepší čitelnost pro zahraniční trhy, když značka MW je mezinárodně známou zkratkou pro jednotku megawatt. Stále se však jedná o stejný fond kvalifikovaných investorů, který bude i nadále profitovat z financování projektů perspektivního oboru solární energetiky. „Díky spolupráci s fondem můžeme právě českým investorům nabídnout investice do fotovoltaiky v těch nejperspektivnějších částech světa,“ řekl Zdeněk Sobotka, zakladatel, vlastník a CEO energetické skupiny SOLEK, která od svého založení realizovala na dvě desítky solárních elektráren o celkovém instalovaném výkonu přes 87 MW. Dalších 360 MW představuje několik desítek fotovoltaických parků ve výstavbě či pokročilé fázi příprav, přičemž ke konci roku 2023 cílí k souhrnné kapacitě developmentu 800 MW.

Právě do aktivit energetické skupiny SOLEK dlouhodobě investuje MW Investiční fond SICAV. Investice do těchto projektů jsou poskytovány prostřednictvím úvěrů, zápůjček a dluhopisů. Portfolio fondu mohou tvořit i obchodní podíly. Investičním cílem fondu je stabilní zhodnocování aktiv nad úrovní dlouhodobých úrokových sazeb. Investování do MW Investičního fondu SICAV přináší klientům diverzifikaci jejich investičního portfolia, a to z hlediska oborového i geopolitického. „Zájem Čechů o investiční příležitosti spojené s projekty solární energetiky i celým odvětvím obnovitelných zdrojů energie a kombinací s atraktivním výnosem vykazuje nadprůměrný růst,“ potvrdil Martin Pšaidl.

MW Investiční fond SICAV zajistil svým investorům od zahájení své činnosti v červnu 2019 velmi atraktivní výnos. Jen za posledních 12 měsíců směřuje výkon fondu nad 6 %, což velmi dobře ukazuje na to, že investování do zelené energetiky a solárních projektů může být vhodnou alternativou k realitním fondům, akciím či komoditám pro diverzifikaci investičních portfolií. „Globální poptávka po zelené energii trvale dynamicky roste, a proto by i pod novým názvem měla budoucí výkonnost fondu na dosavadní výnosy navázat,“ dodal Martin Pšaidl.

MW Investiční fond SICAV je určen kvalifikovaným investorům od jednoho milionu korun. Tedy investujícím osobám s odpovídajícím finančním zázemím, investičními cíli a odbornými znalostmi a zkušenostmi v oblasti investic. Fond podléhá dohledu a regulaci ze strany České národní banky a kontrolní činnost vykonává také depozitář.


MW Investiční fond SICAV, a.s. je fond kvalifikovaných investorů, který investuje do projektů spojených s výstavbou a provozem solárních elektráren. K vysoce atraktivním investičním příležitostem patří portfolio projektů solárních elektráren skupiny SOLEK českého podnikatele Zdeňka Sobotky. Ta se zaměřuje na lokality, které pro fotovoltaické elektrárny poskytují dlouhodobě optimální podmínky, jako jsou zejména projekty v Chile nebo nově také chystané projekty na Kypru.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688