ČSÚ (ČSÚ)
Z regionů  |  18.12.2020 00:00:00

18.12.2020 Statistická ročenka Karlovarského kraje - 2020

Kód: 330083-20
Informace o produktu
Kód: 330083-20
Periodicita: Roční
Název produktu: Statistická ročenka Karlovarského kraje
Poznámka: Standardní formou vydání produktu je jeho zveřejnění na webu. V tištěné podobě je produkt k dispozici nejpozději 1 měsíc po jeho zveřejnění na webu.
Anotace: Základní údaje o demografickém, sociálním a ekonomickém vývoji kraje v letech 2017 až 2019, ve vybraných ukazatelích v delší časové řadě. Meziokresní srovnání, vybrané údaje o správních obvodech obcí s rozšířenou působností a městech, přehled všech obcí. Stručná charakteristika kraje, grafy a kartogramy. Mezikrajské srovnání v základních ukazatelích je k dispozici v produktu Srovnání krajů v České republice (kód 330205).
Územní členění: Stát, Region soudržnosti, Kraj, Okres, ORP, Obec
Kontakt: martina.soukupova@czso.cz
Nosič: Papír, Web
Typ produktu: Publikace, Ročenka
Cena: 250.0 CZK
Verze: Česko-anglická
Typ termínu vydání: Jiný
Datum vydání: 18.12.2020
Rok: 2020
Informační služby: tel: 353 114 525
E-mail: infoserviskv@czso.cz
Kontakt: Ing. Martina Soukupová
E-mail: martina.soukupova@czso.cz

Přílohy

Vzhledem k posunutému termínu zveřejnění Regionálních účtů budou tabulky a grafy v kapitole 5. Makroekonomické ukazatele doplněny 15. ledna 2021.
To se rovněž týká příslušných polí v tabulkách kapitoly 1 a 27, kde jsou zatím uvedeny tečky.
Všechna data publikace (velikost 5,1 MB) ZIP
Předmluva PDF
Charakteristika Karlovarského kraje PDF
Nej... Karlovarského kraje PDF
Metodické vysvětlivky PDF
Zkratky PDF
Informace o kraji na internetu PDF
1. ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA, OKRESY
2. ÚZEMÍ A PODNEBÍ
3. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
4. OBYVATELSTVO
5. MAKROEKONOMICKÉ UKAZATELE
6. MÍSTNÍ ROZPOČTY
7. CENY
8. ŽIVOTNÍ PODMÍNKY
9. TRH PRÁCE
10. ORGANIZAČNÍ STATISTIKA
11. ZEMĚDĚLSTVÍ
12. LESNICTVÍ
13. PRŮMYSL
14. ENERGETIKA
15. STAVEBNICTVÍ, BYTOVÁ VÝSTAVBA
16. CESTOVNÍ RUCH
17. DOPRAVA
18. INFORMAČNÍ SPOLEČNOST
19. VĚDA A VÝZKUM
20. VZDĚLÁVÁNÍ
21. ZDRAVOTNICTVÍ
22. SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ
23. KULTURA, SPORT
24. KRIMINALITA, NEHODY
25. VOLBY
26. SPRÁVNÍ OBVODY, OBCE
27. ÚZEMNÍ SROVNÁNÍ
Grafy
Mapy a kartogramy
Zdroje dat převzatých z ministerstev a dalších institucí PDF
Archiv:
Zobrazit vše Skrýt

Zveřejněno dne: 18.12.2020
Data jsou platná ke dni zveřejnění publikace.



 

 

 

Statistická ročenka Karlovarského kraje

Statistical Yearbook of the Karlovarský Region

 

PŘEDMLUVA

 

Statistická ročenka Karlovarského kraje je klíčovou publikací Krajské správy Českého statistického úřadu v Karlových Varech přinášející souborný statistický přehled o kraji a jeho dílčích územních celcích.  Díky svému rozsahu může podrobněji a souhrnně zobrazit demografický, sociální a ekonomický vývoj kraje. Mimo to poskytuje i vybrané údaje o životním prostředí. V letošním roce, kdy si připomínáme dvě desetiletí od ustavení krajů v současné územní struktuře v roce 2000, je vydáván také jubilejní 20. svazek této každoroční základní krajské publikace. Významnou výhodou všech předchozích ročníků, a i toho letošního, vedle obsahově sjednocené podoby ve všech krajích, byla vždy i skutečnost, že ve struktuře kapitol publikace navazovala na příslušný ročník celostátní statistické ročenky, zpracovávané Českým statistickým úřadem.

Letošní ročenka samozřejmě navazuje na vydané předchozí ročníky. V kapitole Volby najdou čtenáři výsledky říjnových voleb do zastupitelstev krajů a jedné třetiny Senátu Parlamentu České republiky. Údaje o kraji jsou v zásadě publikovány za období 2017 až 2019, ve vybraných ukazatelích pak v delší časové řadě od roku 2000. Publikace je k dispozici především v elektronické podobě na internetu, ale i ve formě tištěné.

V souvislosti s úpravami území vojenských újezdů k 1. 1. 2016 došlo ke změnám hranic některých krajů a okresů. Podrobnější údaje o změnách v území uvádíme v kapitole Souhrnná charakteristika, okresy. Je nutné zdůraznit, že všechny publikované údaje (včetně kartogramů) odpovídají územní struktuře platné v příslušném roce.

V územním pohledu jsou vedle informací o kraji publikována dostupná data podle okresů a správních obvodů obcí s rozšířenou působností, vybrané údaje o správních obvodech obcí s pověřeným obecním úřadem, o městech a několik ukazatelů o jednotlivých obcích. Mezikrajská srovnání čtenář nalezne v elektronické podobě této publikace na webu, případně přímo v samostatné publikaci Srovnání krajů v České republice s termínem vydání 18. ledna 2021.

Vzhledem k rozsahu ročenky není možné, aby publikované tabulky obsahovaly podrobnější členění dat. Pokud čtenáře podrobnější údaje zajímají, může se obrátit přímo na krajské pracoviště informačních služeb Českého statistického úřadu. 

Metodické vysvětlivky k jednotlivým kapitolám jsou umístěny souhrnně za datovou částí. Jsou k nim přiřazeny také odkazy na zdroje dat, ze kterých se při zpracování ročenky vycházelo, vysvětlení zkratek používaných v ročence a značek na geografické mapě kraje.

Základním zdrojem zveřejněných údajů jsou státní statistická zjišťování. Vedle datových zdrojů Českého statistického úřadu byly využity dostupné informace z ministerstev a dalších institucí, které jsou podrobně uvedeny v přehledu „Zdroje dat převzatých z ministerstev a dalších institucí“ a zároveň v příslušných tabulkách, grafech nebo kartogramech. Značná část publikovaných údajů je pravidelně doplňována do regionálních databází ČSÚ – např. KROK (kraje, okresy) nebo MOS (městská a obecní statistika), případně poskytována v dlouhodobých časových řadách. Významným zdrojem informací je Veřejná databáze (VDB), která je přístupná na internetových stránkách ČSÚ https://vdb.czso.cz.

Krajská ročenka není určena k tomu, aby obsáhla všechny informace, které státní statistika shromažďuje a zpracovává. Podrobnější data o vývoji kraje, okresů, správních obvodů, obcí či mikroregionů jsou zveřejňována i v dalších produktech krajské správy (např. statistický bulletin, publikace demografického charakteru, tematicky zaměřené analýzy apod.), které jsou k dispozici především v elektronické podobě na internetu. Právě na internetových stránkách Krajské správy ČSÚ v Karlových Varech (www.kvary.czso.cz) lze nalézt mnoho dalších užitečných informací, a to nejen nejaktuálnější data, ale také zajímavosti o kraji, grafické výstupy, informace pro respondenty statistických zjišťování, údaje o vlastní činnosti úřadu a mnohé další. Koncem letošního srpna byla zveřejněna další analýza, tentokráte na téma „Základní tendence demografického, sociálního a ekonomického vývoje Karlovarského kraje“, která byla jako každoročně zpracována podle jednotné osnovy ve všech krajích.

Dlouholetá zkušenost a zájem uživatelů o informace v regionálním členění nás vede k přesvědčení, že naše krajská statistická ročenka bude i nadále vyhledávaným informačním pramenem pro odbornou i laickou veřejnost. Stejně jako v předchozích letech rádi uvítáme Vaše případné náměty a připomínky k obsahu ročenky, které nám mohou být cenným přínosem při přípravě regionálních publikací v roce 2021.    

Všem autorům i spolupracovníkům patří poděkování za úsilí i čas, který obsahové i technické přípravě publikace věnovali. 

 

2020

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688