olomouc.eu (Olomouc)
Z regionů  |  12.12.2020 00:00:00

Olomouc jako příklad dobré praxe v boji s pandemií

Olomouc jako příklad dobré praxe v boji s pandemií

11. prosince 2020 (pá)

Ministerstvo pro místní rozvoj uvádí Olomouc jako příklad dobré praxe. Díky úspěšnému zvládnutí jarní vlny koronaviru se Olomouc dostala do publikace Covid-19: Sborník dobré praxe z regionů a měst. Tu na základě dat z první poloviny roku 2020 vypracovalo ministerstvo pro místní rozvoj spolu se sekretariáty regionálních stálých konferencí.

Spuštění městské informační linky, nový web zaměřený na opatření související s onemocněním covid-19, projekt Olomouc si pomáhá!, výkup a bezplatná distribuce roušek, odpuštění poplatků za restaurační předzahrádky nebo dezinfekce dětských hřišť. To jsou jen některé z olomouckých aktivit, které ministerstvo ve sborníku zmiňuje.

Cílem publikace, která obsahuje příklady z různých úrovní samosprávy, je inspirovat ostatní a názorně jim ukázat, jak lze zmírnit dopady pandemie, zavést do praxe nové nápady či prohloubit spolupráci mezi jednotlivými subjekty v dané lokalitě.

„Tímto máme potvrzeno, že se Olomouc stala jedním z premiantů ve zvládání jarní pandemie i při zavádění podpůrných opatření. Jsem rád, že práce města, olomouckých dobrovolníků z řad kulturních institucí, neziskových organizací, podnikatelů a veřejnosti našla své ocenění i na úrovni ministerstva,“ hodnotí olomouckou přítomnost ve sborníku dobré praxe primátor Mirek Žbánek.

Vzhledem k tomu, že první vlna pandemie nového koronaviru zastihla celý svět nepřipravený, museli všichni improvizovat. Město Olomouc, stejně jako zbytek republiky, okamžitě přešlo do režimu krizového řízení a začalo vytvářet způsoby, jak co nejlépe ochránit obyvatelstvo, zajistit dostatek zdravotnických a ochranných prostředků nebo podpořit ekonomiku. Všechna přijatá opatření lze dohledat na stránkách covid19.olomouc.eu.

Covid-19: Sborník dobré praxe z regionů a měst je rozdělen do osmi tematických oblastí: sociální služby a životy lidí, podnikání a ekonomika, cestovní ruch a kultura, mobilita, digitální technologie, krizové řízení, hygienická opatření nebo pohřebnictví. Ty se následně dělí na aktivity jednotlivých krajů, měst, místních akčních skupin či občanských společností. A nechybí mezi nimi ani ty zahraniční.

Společně se sborníkem vznikly i podpůrné mapy, které jsou součástí mapové aplikace ministerstva pro místní rozvoj. Ty reflektují nejen dopady koronaviru na českou ekonomiku, vývoj nezaměstnanosti nebo změny v kultuře, ale lze si v nich zobrazit i jednotlivé příklady dobré praxe uvedené v publikaci.

Ke stažení: Covid-19: Sborník dobré praxe z regionů a měst

| Poslední úprava: 11. prosince 2020 (pá)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688