Vánoce s recepty z místních surovin: linecké cukroví s kdoulovým džemem

Rok se s rokem sešel a brzy budou zase Vánoce. Přestože mohou být letos trochu jiné než obvykle, nenechte se o ně ochudit. Abyste se naladili na tu správnou atmosféru, provoňte váš domov lahodnými recepty. Zkuste linecké cukroví s kdoulovým džemem. Aby se vám pokrmy co nejvíce povedly, přidejte kromě lásky také suroviny z vašeho kraje. Ty nejlepší z nich mají na obalu logo Regionální potravina.

Málokdo si dovede představit Vánoce bez lineckého cukroví, které je jedním z nejoblíbenějších. Pokud ho chcete mít opravdu „vymazlené“, nesmí chybět v těstu voňavé máslo a na potření kvalitní marmeláda nebo džem plný ovoce. Zkuste si letos toto klasické cukroví ozvláštnit něčím novým, například Znojemským kdoulovým extra džemem od Ing. Zuzany Boudové a rodinné firmy Bouda 1883 – Originál ze Znojma, která má více než stoletou tradici. Netradiční džem je natolik kvalitní, že si letos vysloužil prestižní ocenění Regionální potravina v kraji Jihomoravském.

Zkuste si letos linecké cukroví ozvláštnit


Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na linecké cukroví s kdoulovým džemem

Počet porcí: 1 dávka

Doba přípravy: 90 minut

Náročnost: *

Ingredience:

250 g másla

2 žloutky

150 g cukru moučka

1 balíček vanilkového cukru

350 g hladké mouky

1 citron

10 g mletého badyánu

200 g Znojemské kdoule extra džem

Postup:

1.   Smícháme máslo, žloutky, vanilkový cukr, mouku, kůru z citronu a 120 g cukru. Uděláme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici hodinu odležet.

2.   Uděláme si badyánový cukr. Smícháme cukr a mletý badyán.

3.   Troubu si zapneme na 170 °C. Těsto si vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme tvar, jaký chceme.

4.   Pečeme cca 10–15 min. do růžova.

5.   Necháme vychladnout a potřeme džemem a posypeme cukrem.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend