OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  01.12.2020 12:23:37

Tomáš Nidetzký: Pojistný trh je stabilní a solventní

Asociace českých pojišťovacích makléřů ve spolupráci s Českou asociací pojišťoven a specializovaným portálem oPojištění.cz vyhlásily výsledky 20. ročníku odborné ankety Pojišťovna roku. Viceguvernér České národní banky Tomáš Nidetzký u této příležitosti zhodnotil letošní vývoj pojistného trhu.

Přestože letošní rok nese atraktivní označení v podobě dvou dvacítek, dominuje mu číslovka 19 spojená s označením virového onemocnění COVID. Koronavirová pandemie zasáhla život každého z nás a přinesla nejen bezprecedentní ekonomické dopady, ale také vysokou míru nejistot a rizik.  

Vedle stejně bezprecedentní reakce vlád a centrálních bank se s dopady protipandemických opatření musely vypořádat všechny podnikatelské subjekty. Je jistě skvělou zprávou pro všechny, že finanční sektor v České republice si i v průběhu pandemie udržel vysokou odolnost vůči všem nepříznivým šokům.

Z pohledu sektoru pojišťoven můžeme konstatovat, že sektor jako celek je stabilní a disponuje vysokou úrovní solventnosti. Velmi oceňuji, že i přes složitou situaci pokračovala kultivace trhu v oblasti distribuce pojištění. Věřím, že nejen já, ale především klienti zaznamenávají tento pozitivní trend a vnímají rostoucí kvalitu prodejního procesu.

Toto přičítám celému komplexu opatření v čele s legislativními změnami připravenými ve spolupráci s Ministerstvem financí, a to jak z hlediska pravidel jednání se zákazníkem, tak z hlediska odbornosti pojišťovacích zprostředkovatelů. Vedle úsilí jednotlivých společností má velkou zásluhu na kultivaci trhu také rostoucí aktivita profesních asociací a při této příležitosti bych chtěl poděkovat za spolupráci Asociaci českých pojišťovacích makléřů.


Věřím, že zodpovědný přístup budou pojišťovny i pojišťovací makléři uplatňovat i v nadcházejícím roce, kdy je možné očekávat pokračující nejistotu ohledně některých dlouhodobějších dopadů probíhající pandemie a jejich důsledků na finanční trhy a celou ekonomiku.

S blížícím se koncem letošního roku přeji všem pevné zdraví a v novém roce hodně úspěchů jak v profesním, tak i v osobním životě.

Tomáš Nidetzký
Viceguvernér
Česká národní banka

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688