zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  19.11.2020 00:00:00

Město Zlín vyhlašuje architektonicko-urbanistickou soutěž na proměnu prostoru pod sportovní halou



Město vyhlašuje architektonicko-urbanistickou soutěž na proměnu prostoru pod sportovní halou

publikováno: 19.11.2020

Zlín - Přeměna strategického prostoru pod sportovní halou na Březnické ulici postupuje do další fáze. Po jarní „Výzvě v srdci Zlína“, v jejímž rámci mohli lidé, firmy či instituce podávat návrhy na využití plochy a projektové záměry, schválila nyní Rada města Zlína vyhlášení projektové urbanistické soutěže.

Předmětem soutěže bude zpracování urbanistického návrhu území, vymezeného ulicemi Březnická, Mostní, U Zimního stadionu a stávající sportovní halou. Město Zlín, jako zadavatel předpokládá vznik polyfunkčního stavebního komplexu, který bude přínosem pro centrum města a vhodně doplní své okolí funkčně i prostorově. Mezi uvažovanými záměry na daném území jsou muzeum veteránů, cvičná sportovní hala, bydlení, nebo komerční prostory, to vše s důrazem na kvalitu vytvořeného veřejného prostoru.

 „Prostor pod sportovní halou chceme využít co nejlépe. Naším cílem je vybudovat v rámci tohoto území funkční veřejný prostor, který přispěje ke zvýšení kvality života obyvatel celého města i čtvrti Letná. V dané lokalitě bychom chtěli navrhnout sportovní, kulturní, bytové i obchodní plochy, aby byl prostor atraktivní po celý den. V prostoru bude rovněž umístěn moderní parkovací dům. Vzhledem k důležitosti tohoto prostoru jsme šli cestou architektonické soutěže, abychom mohli vybrat skutečně to nejkvalitnější řešení. Jsem velmi zvědavý na výsledek soutěže,“ sdělil Pavel Brada, náměstek pro oblast majetku a rozvojových ploch.

„Jsem přesvědčený, že tato lokalita výrazně zvýší atraktivitu centra města a zároveň vhodně doplní i připravovanou rekonstrukci Velkého kina, které je v blízkém sousedství. Oproti původnímu předpokladu bude poskytnut dostatečný časový prostor pro soutěžící, aby tím nebylo ohroženo množství a kvalita doručených návrhů. Termín odevzdání soutěžních návrhů je stanoven na konec února 2021. Na konci března by měly být známy výsledky soutěže. O výsledku soutěže rozhodne na základě doporučení poroty Rada města Zlína,“ doplnil primátor Jiří Korec.

Z předcházejícího průzkumu mezi obyvateli města a firmami vzešly podněty k využití 2,5 ha plochy, která je ve stoprocentním vlastnictví města, jako například velký parkovací dům, malometrážní byty, aquapark, muzeum veteránů a další.

 

„V minulosti jsme plochu pod halou odkoupili a zajistili tak rozvojové území pro město Zlín. Nyní nastal čas, zamyslet se nad jejím využitím a citlivě, a v kontextu s okolím, zahájit architektonickou soutěž,“ popsal další postup Miroslav Adámek, náměstek pro oblast kultury a územní plánování.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688