Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Osobní finance  |  11.11.2020 09:10:40

Rozložte s odloženými platbami „finanční nápor“ Vánoc

MALL Pay, Twisto, FerBuy, že vám tyto pojmy nic neříkají? Pokud před Vánoci řešíte peníze na vánoční dárky, vyplatí se seznámit se s nimi.

Tyto služby vám nabízí platit za zboží z e-shopů až o 45 dnů později, tj. váš rodinný rozpočet nebude v případě nákupu vánočních dárků zatížen jednorázově vysokou částkou. Pokud odloženou platbu zaplatíte včas, nečekají vás ani žádné poplatky či úroky. Tuto službu nenabízí všechny e-shopy (řádově jsou jich tisíce), pokud jste novými zákazníky, narazíte na limit výše odložené platby kolem 10 000 , i tak se vyplatí vzít je v potaz.

Maximálního odložení dosáhnete, pokud výše uvedené služby zkombinujete s kreditní kartou, která nabízí bezúročné období až 55 dnů, tj. celkově můžete dosáhnout toho, že „vlastní“ peníze na úhradu dárků budete potřebovat až za 100 dnů, 45 dnů po zaplacení odložené platby a 55 dnů po úhradě dlužné částky na kreditní kartě.

Samozřejmě, stále platí to, že byste měli při nákupu vánočních dárků brát v potaz svoji finanční situaci, jinak riskujete:

- Sankce za neuhrazení odložené platby (její výše se u jednotlivých služeb liší).

- Vysoké úroky na kreditní kartě v případě, že částku nesplatíte v rámci tzv. bezúročného období (jeho délka se u jednotlivých karet liší).

Dále, v potaz byste měli vzít:

- Cenu zboží u e-shopu nabízejícího odloženou platbu. Pokud je cena vyšší, vyplatí se skutečně zde nakoupit z důvodu odložené platby?

- Lhůtu, do které je nutné odloženou platbu uhradit. Výše uvedených 45 dnů není plošných, setkat se můžete i s odložením „jen“ o 14 dnů. Nezpůsobí vám úhrada odložené platby v budoucnosti problémy např. pokud se bude jednat o pár dnů před výplatou.

- Možnost zamítnutí žádosti o odloženou platbu, i poskytovatelé této služby si prověřují finanční situaci klientů, tj. nákupy dárků je vhodné plánovat dostatečně předem pro případ, že by vám žádost o odloženou platbu nebyla schválena.

- Poplatky za neuhrazení odložené platby.

- Pokud byste si ji zřizovali za tímto účelem, tak poplatky spojené s kreditní kartou, zejména poplatek za její vedení (lze však získat i kartu, jejíž vedení je zdarma).

Vaše letošní nákupy vánočních dárků mohou být výhodnější i v případě, že při nich využijete služby cashbackových či kuponových portálů, viz v tomto článku https://www.kurzy.cz/zpravy/456160-znate-tyto-3-moznosti-vyhodnejsich-nakupu-na-internetu/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688