Patria (Patria Finance)
Volby  |  03.11.2020 06:32:00

JPMorgan se chystá na povolební změny - a redukuje techy

Stratégové americké banky JPMorgan upouštějí před volbami amerického prezidenta od technologických akcií, které dlouhodobě preferovali. Důvodem je očekávaná změna na pozici lídra trhu – bez ohledu na to, kdo prezidentské volby vyhraje. Napsala o tom agentura Bloomberg.

Analytici v čele s Mislavem Matejkou nadvažovali technologické tituly skoro dva roky, teď ale svoje doporučení srazili na neutrál. Místo toho zvedli doporučení na bankovní tituly a pojišťovny, které doporučují nadvažovat.

„Domníváme se, že trhy jsou připravené na rozšíření vedení poté, co od začátku roku k dnešku pozorovaly vůbec rekordní rozštěpení,“napsali podle Bloombergu v pondělním komentáři. „Rotace v sektorech a stylu se rozběhne pravděpodobně bez ohledu na to, kdo bude vítězem amerických voleb, zatímco regionální rotace bude více záviset na skutečném výsledku voleb,“ podotkli také.

JPMorgan technologie redukovat

Technologický sektor vedl od březnového dna ozdravující rally na Wall Street. Investoři vnímali technologické tituly hlavními vítězi úředně vynucovaného omezení veřejného života. Po zářijovém vrcholu ale index Nasdaq 100 spadl kvůli obavám, zda už valuace nejsou moc našponované. Od 12. října se Nasdaq 100 propadl o skoro 9 % a za minulý týden zažil svůj nejhorší výprodej za sedm měsíců. Přispěl k němu Apple, kde prodeje jeho iPhonů nedosáhly na odhady, a Twitter, kde lze totéž říct o růstu jeho uživatelské základny.

Rotace na vedoucích pozicích trhu vyplyne z e zotavování ekonomiky a možných pozitivních zpráv týkajících se pandemie, domnívají se v JPMorgan. Mimořádná výkonnost technologických titulů by se mohla zastavit, pokud se už příští rok začnou zvedat dluhopisové výnosy, i když ziskovost technologických obrů a fundamenty jejich rozvah jsou i nadále podpůrné. Ze vzestupu dluhopisových výnosů by naopak mohly profitovat banky a pojišťovny.

Zřetelný výsledek voleb by hrál do karet investorům do akcií, protože trh by pak mohl přesunout svoji pozornost na opatření v podobě fiskálních stimulů. Sporný výsledek by naopak vedl k výprodejům, uvedli v JPMorgan, při doporučování nakupovat na tří až šestiměsíčním horizontu cokoli, co spadlo.

Akcie by dolů mohla tlačit i „modrá vlna“ vítězství amerických demokratů a strach z opatření protivících trhu, mohla by to být také šance dodat do portfolií sázky na větší fiskální stimulus, slabší americký dolar, strmější výnosovou křivku a menší tržní nejistotu.

A i když Matejkův tým nadvažuje americké a čínské akcie, které co do výkonnosti letos porážejí Evropu a rozvíjející se trhy, příští rok by se tento trend mohl změnit.

Americké vedení je konzistentní s lepším výkonem růstových titulů nad hodnotovými a technologií nad bankami. To by v příštím roce nemuselo pokračovat,“ napsali podle Bloombergu.

Zdroj: Bloomberg

Prezidentské volby v největší ekonomice světa, které dokáží rozpoutat značné pohyby cen, práve vrcholí. Dnešek je v USA hlavním dnem volebního týdne. V Patria Finance Vás pro toto zajímavé období chceme podpořit ojedinělou nabídkou! Staňte se klientem či klientkou Patria Finance a nakupujte až do konce letošního roku americké akcie bez poplatků! Využijte výkyvů na trzích, které americké volby mohou provázet, a nakupujte akcie amerických firem až do Silvestra bez poplatků! Více informací ZDE.

Inspirací Vám může být i zevrubný analytický materiál Patrie...

- https://t.co/MKQzSN0Viy pic.twitter.com/0yf3rXNjze

...nebo třeba nejnovější komentář hlavního ekonoma Patria Jana Bureše:

https://t.co/x8iV6kVRTZ pic.twitter.com/1AecNw6Ehu


Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688