Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
28.10.2020 17:28:57

Počasí: Většinou velká oblačnost a teploty kolem 13 °C

 

Pokračuje barevný podzim bez extrémních projevů. Teploty budou prozatím příjemné, odpoledne bude nad 10 °C. Oblačnosti bude hodně. Buďto budou ve střední Evropě operovat slabé fronty, nebo se obloha zatáhne mlhami a nízkou oblačností. Nebude to naštěstí vždy. Občas se objeví i polojasno a sluneční paprsky. S frontami budou souviset i srážky, většinou slabé. Chladný vzduch se dostane do Česka ve výšce kolem pátku. Pak naopak přijde velmi teplé proudění a budou se přetlačovat hezké dny s typickou inverzí.

Prozatím nepřijde počasí, které by vyžadovalo použití zimních pneumatik (kromě některých studených rán), i tak přezujte a buďte připraveni. Vpád zimy je někdy náhlý a rychlý. Snad jen v nejnižších polohách, kde bude denně odpoledne 11 – 16 °C, je použití zimních pneumatik zatím dokonce nevhodné. Pokud se bude blížit prudká změna počasí směrem k chladnu, pokusíme se zavčas varovat. Pozor ovšem na bahně a spadaném listí.

Předpověď počasí na přelom října a listopadu

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, od západu na frontě místy občasný déšť. Bude slabý. V závěru dne ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Teploty 8 až 12 °C, na jihovýchodě až 14 °C.

pátek bude oblačno až zataženo, od západu místy další občasný déšť. Znovu v závěru dne ubývání oblačnosti a srážek. Teploty 9 až 13 °C.

V sobotu bude oblačno, místy ještě slabý občasný déšť, zejména na východě. V průběhu dne další ustávání srážek. Ojediněle už i polojasno. Teploty 11 až 15 °C, na východě až vysokých 18 °C.

V neděli bude polojasno až oblačno. Ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Teploty 11 až 16 °C, při mlze nižší.

Od pondělí přibude oblačnost, přidají se nové srážky, místy déšť, teplota začne klesat vlivem ochlazení od severozápadu. Teploty 6 až 12 °C.

Počasí 31.10.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty