cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  22.10.2020 12:47:11

Veřejní činitelé v Rusku budou muset nahlašovat své kryptoměny

Rusko přichází s pro mnoho lidí možná nepříjemnou zprávou. Bude totiž změněno rozhodnutí z roku 2018, podle kterého veřejní činitelé nemuseli uvádět, jestli a případně jaké prostředky drží v kryptoměnách.

To se ale změní již od prvního dne příštího roku, kdy bude každý ruský veřejný činitel povinen deklarovat svůj majetek v kryptoměnách. O těchto požadavcích vydal zprávu Ruský generální prokurátor, Igor Krasnov, který tak navázal na schůzku s dalšími 15 generálními prokurátory. Ti reprezentovali členské státy tzv. Shanghai Cooperation Organization (SCO). Schůzky se mimo členů organizace účastnili i představitelé států jako např. Běloruska, Afghánistánu, Íránu, Mongolska a dalších, kteří budou nad podobnými úpravami přemýšlet.

Z meetingu mimo jiné vyplývá to nejdůležitější, tedy nutnost deklarace krypto majetku, jak řekl Krasnov:

„Od začátku příštího roku budou muset státní úředníci uvádět svůj majetek ve (virtuálních) měnách na stejné bázi, jako musí v současnosti dokazovat veškerá další aktiva.“

440 000 000 dolarů zabaveno

Tím tedy navazují na rozhodnutí z roku 2018, kdy ruské Ministerstvo práce oznámilo, že státní úředníci nebudou muset uvádět svůj majetek ve virtuálních měnách, a to ani ve svých daňových přiznáních. Důvodem byla jednoduše nedostatečný regulatorní rámec pro kryptoměny. S tím se ale pojila rizika, že by jednoduše byly kryptoměny využívány k praní peněz a úplatkům veřejných činitelů. To se ale od příštího roku změní, kdy nové zákony již v červenci podepsal prezident Vladimir Putin.

Úřad generálního prokurátora pak uvedl, že i v reportovaném majetku státních úředníků bylo nutné zabavit za poslední 3 roky prostředky v hodnotě 440 000 000 dolarů.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste