Libor Holub (Bohemia Energy)
Finanční rady  |  21.10.2020 09:16:45

Pravidelný servis kotle může ušetřit spoustu peněz. A jde to i bezplatně!

Každoroční servis kotle na zemní plyn neprovádí celá pětina lidí, kteří tento spotřebič využívají k vytápění domácnosti, ukázal průzkum Bohemia Energy. Pravidelná kontrola kotle přitom snižuje rizika případné havárie, prodlužuje jeho životnost a také snižuje spotřebu energie. Pokud by za kontrolu nemuseli platit nic navíc, servisního technika by každoročně nechalo svůj kotel prohlédnout 90 procent spotřebitelů.

Dobře udržovaný a správně seřízený kotel může ušetřit i několik tisíc korun ročně, a to díky nižší spotřebě plynu. Stálou péčí můžeme zabránit i poruchám způsobeným opotřebením jeho dílů, a to má vliv i na prodloužení životnosti kotle. Pravidelná kontrola a servis může být i podmínkou pro splnění záručních podmínek výrobců plynových kotlů.

Našim zákazníkům se snažíme přinášet dlouhodobé úspory. Pravidelné kontroly plynového kotle jsou jednou z možností, jak jich dosáhnout. Zároveň mohou být rozhodující i pro bezpečí domácností a rodiny. Péči o plynové kotle, navíc v ceně dodávky energií, proto nabízíme i našim zákazníkům vybraných produktových řad * .

Kontrola kotle sice ze zákona povinná není, ale kontrola spalinové cesty ano. Platný revizní dokument tak může být hlavním klíčem k úspěchu při případném vyjednávání s pojišťovnou o náhradě škody v případě řešení pojistné události. Zanedbání kontrol může vést ke krácení, či dokonce odmítnutí pojistného plnění. Zde však samozřejmě záleží jak na pojišťovně, tak na pojistce.

Výrobci kotlů doporučují provádět prohlídku kotle jednou ročně, zpravidla jde o jeho seřízení a vyčištění. Pravidelnou kontrolu a čištění spalinové cesty (komína a kouřovodu) jsou spotřebitelé povinni zajistit u plynových kotlů jednou za rok, u kondenzačních kotlů nejméně jednou za dva roky.

Se službou SERVIS mají naši zákazníci kontrolu plynového kotle a spalinové cesty v ceně dodávky zemního plynu. Nemusí si tak hlídat termíny a každý rok shánět technika, který revizi provede. U nás se nemusí o nic starat, termín pravidelné kontroly sami ohlídáme a vždy včas domluvíme. V případě poruchy kotle navíc Bohemia Energy zajistí servisního technika, který kotel opraví nebo vymění. Díky spolupráci s partnerskými organizacemi umí zajistit servis pro drtivou většinu značek kotlů.

Nabídka kontroly plynových kotlů v ceně může mít zásadní dopad na rozhodování nejenom o tom, jestli ji každý rok provádět, ale i na výběr dodavatele energií. Podle nedávného průzkumu by nechalo každoročně svůj kotel prohlédnout servisního technika téměř 90 procent lidí, pokud by za to nemuseli platit nic navíc. U 58 procent dotazovaných taková služba navíc může hrát roli při volbě dodavatele zemního plynu.

 ⃰Službu SERVIS v ceně mohou využít zákazníci Bohemia Energy těchto produktových řad: PLYN SERVIS 24, PLYN SERVIS 36, ENERGIE A++ SERVIS.

Libor Holub

obchodní ředitel Bohemia Energy

Po absolvování ČVUT v Praze působil v několika společnostech v odvětví energetiky, například Cityplan nebo RWE. Rovněž řídil obchodní aktivity společnosti ATEL v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 zastává pozici obchodního ředitele Bohemia Energy.



Bohemia Energy

Skupina Bohemia Energy je s více než 1,2 milionu zákazníků a ročním obratem přes 21 miliard korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku. Kromě dodávek elektřiny a plynu poskytuje i finanční služby, včetně financování úsporných řešení domácností a finančního plánování. Skupinu tvoří šest energetických společností – lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v České republice, Bohemia Energy, dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Europe Easy Energy, X Energie a největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy.

Více na www.bohemiaenergy.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

St   8:00  Nejdřív slast, potom past. Kdy je dovolená rizikem? Petr Holub (MojeNebankovka)
Po   8:00  Nákup novostavby s sebou nese rizika. Buďte obezřetní Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688