Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  13.10.2020 17:52:25

Výmluvný graf: Většina investorů chce Pilulku za každou cenu

Jasnou zprávu o dosud bezprecedentně úspěšném úpisu na trh START pražské burzy podala zveřejněná kniha objednávek o emisi akcií Pilulka.cz. Úpis probíhá v cenovém rozmezí 350 až 424 korun za akcii do nejvyššího počtu 800 tisíc kusů akcií, přičemž absolutní většina objednávek míří na horní mez upisovacího pásma. Na 424 je v tuto chvíli podáno celkem 539 objednávek na celkem 643 120 kusů akcií, tedy objem bezmála 273 milionů korun.

Graf: Kniha objednávek emise Pilulka.cz

Pilulka.cz úpis START kniha objednávek

Zdroj: pxstart.cz, https://upis.pxstart.cz/#/offers/detail/11

Z grafu průběhu úpisu vidíme, že vyjma horní meze 424 je několik objednávek podáno na „záchytných“ úrovních 400 /akcie, respektive 390 /akcie. Na dolním cenovém okraji, tedy pokud by se mělo upisovat na ceně 350 /akcie, je emise již v tuto chvíli přeupsána s celkem 858 tisíci akcií proti maximálním 800 tisícům. „Naprostá většina je na maximální hodnotě 424 za akcii v celkovém objemu v této hodnotě přes 500 tisíc ks akcií. Děkujeme za důvěru všem zájemcům,“ uvedl na svém Twitteru spoluzakladatel a spolumajitel Pilulky, Martin Kasa.

 

Zeptejte se na Pilulku Petra Kasy. Ve čtvrtek hostem Patrie

Hostem webináře Patria Finance ve čtvrtek 15. října 2020 od 13:30 bude a na dotazy k Pilulka.cz odpoví spoluzakladatel Petr Kasa, společně se seniorním makléřem Patria Finance Janem Cepákem. Přihlásit se lze hned teď zde.

 

V průběhu webináře, který bude streamován skrze youtube, budou účastníci moci pokládat dotazy. Je možné je zaslat také předem na emailovou adresu: info@patria.cz, nejlépe s "Webinář Pilulka" v předmětu emailu.

Patria Finance nabízí nákup akcií Pilulka.cz bez poplatků

Akcie Pilulky je možné u Patria Finance upisovat bez poplatku na telefonní lince 221 424 424, případně s využitím emailu patria@patria.cz. „Podporujeme vstup zajímavého příběhu na domácí kapitálový trh. Pilulka.cz je atraktivní růstová společnost na pomezí našimi klienty vyhledávaných sektorů e-commerce a farmacie. Nejen jim, ale všem zájemcům o úpis akcií Pilulky, nabízíme nákup jejích akcií bez poplatku,“ uvádí obchodní ředitel Patria Finance Jan Kovalovský.

Pillulka.cz akcie úpis Patria Kasa Petr Martin IPO START farmacie technologie ecommerce

Úpis akcií Pilulka.cz trvá od 6. října 2020 10:00 do 20. října 12:00. V ten den budou zveřejněny výsledky veřejné nabídky a dne 23. října proběhne vypořádání v CDCP. 26. říjen 2020 bude prvním obchodním dnem titulu na pražské burze. Minimální cenou veřejné nabídky je 350 , maximální cenou pak 424 . Lot představuje 80 ks akcií, krokem kotace jsou 2 . Emise bude obchodovat pod ISIN CZ0009009874. Maximálním množstvím veřejné nabídky je 800 tisíc kusů akcií, z toho 500 tis. ks akcií je nových a 300 tis. ks stávajících. Valuace společnosti se při horním okraji nacenění emise dostává nad jednu miliardu korun.

Úpis naplno pokračuje, horní mez takřka jistotou

Pro úpis akcií Pilulka.cz „přeúpis“ na dolní cenové mezi ceny neznamená žádnou stopku – naopak, úpis naplno pokračuje. Lze očekávat realizaci celkového úpisu v blízkosti horního limitu cenového pásma a celkový přeúpis s krácením objednávek.

Jak uvádí i pražská burza, dostává rostoucí počet dotazů, jak bude v takovém případě postupováno. Na straně investora je ke zvážení, jakou částku „nezbytně“ a jakou „ideálně“ chce a podle toho svou objednávku nastavit.

Jak probíhá případné krácení objednávek?

Nabídka akcií probíhá ve speciálnímu systému, do kterého zadávají makléři objednávky (počet poptávaných akcií + poptávanou cenu za akcii) od jednotlivých investorů. Vytváří se tzv. kniha objednávek, která slouží jako podklad k určení finální ceny (nachází se v rozmezí, které je stanovené v prospektu cenného papíru) a míry uspokojení objednávek (počet akcií). Finální cenu si při uzavření knihy objednávek stanoví emitent, tedy společnost Pilulka Lékárny, popisuje pražská burza na webu zde: https://www.pse.cz/storage/uploads/news/START-Princip_verejne_nabidky.pdf

Objednávky, které budou mít cenový limit pod závěrečnou cenou, nebudou uspokojeny. Pokud bude o emisi velký zájem, tak může dojít k přeupsání knihy objednávek a jen částečnému uspokojení.

Poměrové krácení všech objednávek nastane v momentě, kdy míra alokace je menší než 100 %. Princip krácení je následující. Dle stanovené míry alokace, se požadované množství v objednávce zaokrouhlí na celé loty směrem dolů. Systém seřadí sestupně objednávky podle jejich míry zaokrouhlení. Zbylé loty jsou pak systémem přidělovány postupně po jednom každé objednávce dle jejich pořadí v rámci jejich míry zaokrouhlení. V případě, že více objednávek dosáhne stejné míry zaokrouhlení, uplatní se při přidělování zbylých lotů princip časové priority.

 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688