MONETA Money Bank (MONETA)
Akcie v ČR  |  08.10.2020 16:14:20

MONETA strategickým partnerem organizace Post Bellum, podpoří projekt Paměť národa

Po úspěšné spolupráci s Knihovnou Václava Havla přichází Skupina MONETA s dalším strategickým partnerstvím na poli občanské zodpovědnosti, kritického myšlení, svobody a lidských práv s přesahem do aktuálních společenských témat. V rámci spolupráce s organizací Post Bellum podpoří projekt Paměť národa, ze kterého vzniká jedinečný dokumentární cyklus „Příběhy 20. století“. Dokumentaristé Post Bellum se kromě jiného zaměří i na osudy československých kulaků. MONETA se bude finančně podílet i na vybudování tzv. Institutů Paměti národa ve vybraných městech České republiky.

„Projekty organizace Post Bellum jako Paměť národa mají velkou zásluhu na historickém povědomí veřejnosti. Činnost, které se věnují, je nesmírně důležitá, neboť národ, který ztratí paměť, ztrácí i svou identitu. Zároveň je tu i nepřehlédnutelná shoda symboliky. MONETA byla totiž v římské mytologii bohyní paměti a vzpomínek,“ uvedl v této souvislosti Tomáš Spurný, generální ředitel MONETA Money Bank.

„Myslím, že je to začátek krásného přátelství, jak by řekl klasik. V Monetě jsme zkrátka našli partnera. Velmi si vážíme, že tak věhlasná bankovní společnost a její vedení cítí stejnou potřebu jako my: totiž uchovat vyprávění starých lidí a přibližovat skrze tyto příběhy historii 20. století. Děkujeme a těšíme se na dlouhodobou spolupráci," říká o spolupráci Mikuláš Kroupa, ředitel a zakladatel organizace Post Bellum.

V rámci partnerství vznikne dosud největší evropská sbírka příběhů a vzpomínek pamětníků podávající svědectví o kolektivizaci za komunismu. Toto téma je Skupině MONETA blízké, má tradičně silnou pozici ve financování českého zemědělství i v podpoře rozvoje malých a středních firem či živnostníků. Natáčet by se mělo začít už v lednu příštího roku. První čtyři Instituty Paměti národa, stálé expozice o 20. století s koncepcí dokumentárních a vzdělávacích center, by pak měly vzniknout průběžně do konce roku 2021 v Brně, Olomouci, Pardubicích a ve Zlíně.

Kromě organizace Post Bellum je MONETA také partnerem Knihovny Václava Havla, v prostorách své pražské a ostravské centrály otevřela vloni na jaře své vlastní Knihovničky Václava Havla pod patronací stejnojmenné společnosti. Tímto partnerstvím banka podporuje šíření myšlenkového, literárního a politického odkazu Václava Havla coby dramatika, myslitele a bojovníka za svobodu a demokracii.

Zuzana Filipová
ředitelka komunikace a CSR

MONETA Money Bank

MONETA Money Bank, a.s., je přední nezávislou českou bankou poskytující služby svým zákazníkům prostřednictvím celostátní pobočkové sítě. Od svého vstupu na Pražskou burzu cenných papírů v roce 2016 má banka silnou pozici v retailovém a zemědělském sektoru a svoje služby zaměřuje na malé a střední podniky. Mimo to banka poskytuje další produkty jako pojištění nebo investiční fondy. Klienti MONETA Money Bank tvoří přes 9 % populace České republiky a využívají její multikanálovou strategii, která zahrnuje více než 230 poboček, přes 630 bankomatů, digitální bankovní aplikaci, která je špičkou na trhu, a dále vlastní call centrum, smluvní prodejce automobilů, finanční zprostředkovatele a leasingové partnery.

Více informací na: www.moneta.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688