Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
27.09.2020 18:44:06

Počasí: Přijde oteplení, postupně bude až 18 °C

 

První velké ochlazení letošního podzimu udeřilo naplno. Teplota se o víkendu pohybovala sotva kolem 10 °C. Na Šumavě nebo v Krušných horách sněžilo. Přidaly se vydatné srážky. Další srážky ještě přijdou. Od jihovýchodu se nad Česko nasune déšť, a to v průběhu svátečního pondělí. I proto bude v pondělí také velmi chladno. Až od úterý se potom začne pozvolna oteplovat. Odpolední maxima budou stoupat den za dnem asi o 2 °C. Rána budou velmi chladná, ojediněle se u země mohou objevit mrazíky. Podle modelů se místy objeví srážky v celém dalším období.

Během pátku a soboty přišly do Česka vydatné srážky. Nakonec nejvíc napršelo v Beskydech, až 80 mm vody. Vydatně zapršelo i v Čechách, které se potýkaly s mírným suchem. Západně od Prahy spadlo přes 50 mm vody. Na řekách v Beskydech se dokonce objevily stupně povodňové aktivity. Nadále pokračuje vlhký rok. Byť první za posledních 6 let. Na některých místech Česka už letos spadlo 500 až 700 mm vody i mimo hory. Oteplení v dalším období už bude podzimní, více opatrné.

Předpověď počasí na nový týden

V pondělí bude polojasno, od jihovýchodu postupně skoro zataženo až zataženo. Postupně občas s deštěm, zejména v jihovýchodní polovině republiky. Na hřebenech Šumavy srážky smíšené nebo sněhové. Teploty kolísavé podle deště 9 až 15 °C.

V úterý bude oblačno až skoro zataženo. Místy déšť nebo přeháňky. Přechodně i polojasno. Teploty 12 až 16 °C.

Ve středu bude oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Teploty 13 až 17 °C.

Ve čtvrtek už bude většinou polojasno. Na východě přechodně až oblačno a ojediněle déšť. Teploty 14 až 18 °C.

Od pátku směrem na víkend bude nadále spíše více oblačnosti. Převážně oblačno, místy přeháňky. Teploty 16 až 21 °C. Při zmenšené oblačnosti i vyšší.

Počasí 30.9.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty