Chytré žaluzie pro pohodlnější život

Pro většinu z nás jsou moderní technologie nezbytnou součástí života. Propojují nás nejen s lidmi po celém světě, ale také šetří náš čas, peníze a energii. Přáli byste si, aby se domácnost přizpůsobila vašemu dennímu rytmu a potřebám?

Dálkové ovládání

Venkovní a vnitřní stínění lze ovládat jednoduše pomocí dálkového ovladače. Výhodou je, že můžete stáhnout např. několik žaluzií v celém domě současně. Když budete sedět pod pergolou a do domu začne svítit slunce, nemusíte vstávat a jednoduše zatáhnete všechny žaluzie, rolety nebo fasádní clony pomocí jednoho přenosného ovladače. 

Exteriérové stínění se slunečními čidly

Sluneční a větrná čidla 

Exteriérové stínění doplněné o sluneční a větrná čidla je významným spořičem energie, a tudíž i peněz. Jak to funguje? „Když začne pálit slunce, venkovní žaluzie nebo markýzy se slunečním čidlem se automaticky stáhnou a zabrání přehřátí interiéru i terasy. Okna před krupobitím a větrem zase ochrání venkovní rolety, kdy větrné čidlo vyšle signál k pohonu, aby se rolety automaticky zatáhly. Za slunečného počasí v zimě zase pomohou automaticky vytažené žaluzie nebo rolety domácnost vyhřát,“ vysvětluje Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění CLIMAX.

Inteligentní pohony

Motoricky ovládané stínění plní také bezpečnostní funkci. Pohon s vhodným příslušenstvím je totiž významnou překážkou násilného otevření. Řada inteligentních roletových pohonů nabízí funkce, jako je rozpoznání překážky, ochrana proti přimrznutí a ochrana proti vloupání. „První pojistka žaluzie Protal znemožňuje, aby pancíř vytáhla cizí osoba, čímž se zvyšuje zabezpečení domácnosti. Druhá při automatickém stahování rozpozná jakoukoli pevnou překážku a brání tak před vznikem škod a úrazů,“ doplňuje Filip Šimara.  

Mobilní aplikace

O krok dál před dálkovým ovladačem budete s intuitivní aplikací ve svém chytrém telefonu nebo tabletu. Celou domácnost tak snadno zastíníte na jeden dotyk. 

Chytrá domácnost

Automatické ovládání venkovního i vnitřního stínění je kompatibilní s většinou systémů, a tak nové žaluzie nebo rolety jednoduše zapojíte do své stávající chytré domácnosti. Automatizace vám přináší pohodlí, více času pro celou rodinu, ale i praktičnost a bezpečí. Ráno se vaše venkovní žaluzie nebo rolety samy vytáhnou v čase, kdy obvykle vstáváte. Pak vejdete do kuchyně, která už bude díky vytaženému stínění zalitá sluncem. Po vašem odchodu se automaticky zamknou všechny dveře či vrata a vy můžete bez starostí odjet. Stačí si nastavit takový scénář chování zařízení, který vám bude nejvíce vyhovovat.











Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry