Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje

U příležitosti konání Dne Pardubického kraje se v pátek odpoledne slavnostně předávala ocenění Regionální potravina. V centru Pardubic si prestižní značku převzalo sedm výrobců z Pardubického kraje, jejichž výrobky navrhla na ocenění hodnotitelská komise jedenáctého ročníku soutěže Regionální potravina.

Značku Regionální potravina Pardubického kraje 2020 získaly tyto výrobky:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované Koleno VEPŘOVÉ SOUS-VIDE

ŘEZNICTVÍ SLOUPNICE s.r.o.

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Nevyhlášeno
3. Sýry včetně tvarohu Bio sýrové nitě

BIO&CEEPORT s.r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní BIO kravské kefírové mléko z Bělečka

Ranč Bělečko Agro s.r.o.

5. Pekařské výrobky včetně těstovin TVAROHOVÝ MORAVSKÝ KOLÁČEK SE ŠVESTKOVÝMI POVIDLY

Jana Vondroušová, Bukovka

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek ŠTRŮDL

Jana Vondroušová, Bukovka

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) BEDŘICHOVA JEDENÁCTKA pivo polotmavý nefiltrovaný ležák

VESELKA LITOMYŠL s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Rajče BIO

Ing. Jitka Píchová, Horní Ředice

9. Ostatní Selský sýr v oleji BYLINKOVÝ

Zemědělské družstvo Rosice u Chrasti

Z výhry mám velkou radost, i když po pravdě jsem v to trochu doufala. Do soutěže jsem se hlásila i v předchozích letech, ale až letos jsem díky posunutí termínu mohla přihlásit i rajčata. Naše rajčata nám zákazníci chválí už dlouho a teď jejich kvalitu potvrdili i odborníci. Těší mě to zejména proto, že se ukazuje, že ekologické produkty bývají často chutnější, což je vedle absence pesticidů dalším bonusem. Ekologicky hospodařím od samého začátku a kromě důvodů zdravotních mě k tomu vedla i ohleduplnost vůči přírodě,“ říká oceněná pěstitelka Jitka Píchová.

Slavnostního předávání se účastnil ředitel regionálního odboru Hradec Králové Aleš Sobel za Státní zemědělský intervenční fond a náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý.

Značku Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských
a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 407 produktů od 313 výrobců.

Lenka Rezková, tisková mluvčí SZIF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy