OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  03.08.2020 12:37:59

Budou pojišťovny v USA krýt covid-19 během natáčení filmů?

Pojišťovat natáčení filmu pro případ onemocnění koronavirem? Žádná pojišťovna se k tomu dobrovolně nemá. Vedle kin jsou momentálně v Hollywoodu zavřena všechny natáčení studia. Netflix se pokouší pokračovat v natáčení na Islandu. Ale zábavní branže je prakticky paralyzovaná.

Nyní se ale jedná o novém zákonu, který by donutil pojišťovny akceptovat do pojištění i koronavirovou nákazu a následně vyplácet v této souvislosti pojistné plnění.

Příjmy kinUSA za měsíc květen by v normálních dobách činily asi miliardu USD. A čekalo by se na ještě tučnější letní sezónu. Jenže hlavní kasovní trháky, jako je třeba nový díl série o Jamesovi Bondovi, musely být kvůli pandemii odsunuty až na podzim. Společnost AGCS sice natáčecí práce na agentovi 007 pojistila, nicméně přerušení nebo zrušení natáčení z důvodu přenosných nemocí, nákazy nebo epidemie, včetně současné pandemie covidu-19, jsou většinou ve výlukách z pojistného krytí.

A současně nové produkce ani nemohly svoji práci zahájit. Přes aplikaci Zoom se sice mohou dohadovat autoři scénářů o vývoji a spádu svých příběhů, ale skutečné natáčení s lidmi „na place“ je zatím ve hvězdách. Důsledek? Reálná zápletka: přes 100 000 lidí zaměstnaných v zábavním průmyslu ztratilo práci.

I když už se někdo do natáčení pustí, produkční firmy musí započítat a zajistit dodatečný zdravotnický personál, testování přítomných a přísné hygienické a dezinfekční podmínky. Experti vyčíslili s tím spojené vícenáklady na milion dolarů k běžnému rozpočtu na film. Filmové štáby také musí zkracovat své denní dávky práce, protože vyčerpaný člověk je náchylnější k onemocnění. To protahuje produkci a stojí samozřejmě zase více peněz.

A zdražuje se i pojištění – tedy v situacích, kdy jsou pojišťovny krytí poskytnout. Deník LA Times prognózuje, že velká studia půjdou do rizika a budou točit bez adekvátního pojištění pro případ průtahů způsobených covidem-19. A ta malá studia zase nedostanou potřebné úvěry na filmy, protože ty jsou spojeny právě se zabezpečením odpovídajícího pojištění.

Zástupci filmové branže tak nyní naléhají na vládu, aby byl vydán celoplošný zákonUSA, jenž by pojišťovnám předepisoval přijetí rizika nákazy koronavirem a následného přerušení provozu do pojištění. Kancelář demokratické poslankyně Carolyn B. Maloney z New Yorku zpracovala návrh zákona a předložila ho Sněmovně reprezentantů.

Zdroj: versicherungswirtschaft-heute.de

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St   6:00  Účinek vyšších úrokových sazeb na pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688