Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
27.07.2020 19:20:58

Počasí: Úterý bude zatím nejteplejší den roku

 

Čeká nás možná nejteplejší období tohoto roku. Teploty budou nejčastěji kolem 27 °C. Zejména úterý se ale bude vymykat, počasí bude velmi horké s teplotami až do 34 °C. V noci na středu a ve středu přejde hlavně jižní částí republiky frontální vlna s bouřkami a přeháňkami. Přinese ochlazení, které ale nebude skokové. Spíš příjemné a žádoucí, teploty spadnou o 6 °C na 27 °C. Ve výhledech na další dny jsou pak nadále vysoké teploty kolem 27 °C, v nížinách bude teplota často stoupat k 30 °C. Srážek bude hodně v noci na středu a ve středu (ale jen někde v rámci frontální vlny), potom budou přeháňky a bouřky ojedinělé.

Slabší studená fronta je potom očekávána až kolem neděle. Po větší odmlce začne pozvolna sílit sucho na území Česka. Severozápadní Čechy hlásí sucho už nyní. Přeháňky a bouřky se oblasti vyhýbají více, než zbytku území. Některá místa naopak zasáhnou další prudké deště na frontální vlně. Očekává se její přechod přes jižní Čechy a Českomoravskou vrchovinu.

Jaké bude počasí?

V úterý bude skoro jasno, polojasno, oblačno. Velmi horko. V závěru dne od jihozápadu přibývání oblačnosti frontální vlny, místy přeháňky a bouřky. Nejvíce srážek v jižní polovině území. Srážky se budou přesouvat během noci na středu i na východ. Ojediněle silné bouřky s nárazovým větrem. Teploty 29 až 34 °C.

Ve středu bude oblačno až polojasno, na jihovýchodě zpočátku skoro zataženo a doznívání srážek na frontální vlně. Teploty 24 až 28 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno. Odpoledne obvykle až oblačno. Teploty 23 až 27 °C.

V pátek bude jasno až polojasno. Beze srážek. Teploty 23 až 27 °C.

O víkendu bude polojasno. Na studené frontě v neděli až skoro zataženo, místy přeháňky nebo bouřky. Teploty 26 až 30 °C. Za frontou lehké ochlazení.

Počasí 28.7.2020


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty