Redakce (Kurzy.cz)
Prezentace  |  21.07.2020 00:00:00, aktualizováno 23.07.2020 09:20:00REKLAMA

Soběstačnost při péči o vlastní auto je cool

Fanatičtí zastánci superznaček přesvědčení o nedotknutelnosti integrity vlastního vozu by nedovolili sáhnout na svého miláčka nikomu mimo autorizovaný servis vlastní značky a nechali by si tam nejraději i nalívat vodu do ostřikovačů. Naopak někteří technicky zdatní řidiči jsou přesvědčeni, že si na svém autě musí udělat všechno sami. Je pravda, že dnes vozy pro řešení některých situací vyžadují odbornou diagnostiku, přesto je spousta věcí, které majitel může rozpoznat i udělat sám. Nejen pro radost ze soběstačnosti, ale i pro důkladnější znalost vlastního automobilu, jeho vlastností, i případných slabých míst. 

Nehledě na to, že před každou jízdou je řidič dokonce ze zákona povinen si ověřit technický stav auta a je odpovědný za to, že je vůz v pořádku, to ale znamená určitou alespoň základní znalost automobilu i pod kapotou.

Potom pomůže takový společný prostor, jako je AUTODOC club. K nalezení odpovědi na všemožné otázky kolem aut podle značek, videa s návody pro řešení různých situací i závad je pro takového osvíceného majitele auta to pravé místo.

Najde zde společenství lidí podobného smýšlení, kteří jsou schopni a ochotni si sami trochu zamazat ruce a s pomocí odborných manuálů pro výměnu dílů, které jsou tu k dispozici si samostatně opravit auto a vyřešit závadu. Také zde získá podporu odborníků klubu, pokud nalezené manuály, návody a tutoriály nestačí, nebo když při práci na voze narazí na nějakou záhadu. Potom jsou experti tuto službu schopni ho úskalím výměny dílů svou odbornou radou provést.

Může si zde online vést servisní knížku - harmonogram výměny dílů a vhodně si plánovat výdaje na údržbu auta. Protože při údržbě auta je potřeba nejen vědět jak na to, ale také mít po ruce potřebné nářadí a náčiní. Případně si pořídit všechny potřebně součástky k opravě nebo výměně dílu, i všechen materiál nebo kapaliny. Příprava je důležitá, aby bylo všechno po ruce, než se majitel automobilu pustí do práce a mohl opravu nejen začít, ale i úspěšně dokončit. A když se přece jen nedaří, je možné se do klubu obrátit o okamžitou radu.

Na stránkách jsou k nalezení tutoriály pro snad všechny typy oprav. Vymezením značky a modelu si vyberete vaše auto a zvolíte typ problému, který je třeba vyřešit.

Stránky vám pak nabídnou videonávod nebo postup řešení v pdf souboru, který vás opravou krok za krokem provedou. Zároveň zde najdete podporu a možnost dozvědět se něco nového. Od slovníku používaných termínů po příspěvky, které vás seznámí se zajímavými informacemi a tipy, jak auto bezproblémově provozovat i opravovat.

Oblíbené a nejčtenější příspěvky vám osvětlí příčiny některých závad a co s nimi, poradí vám při výběru některých komponentů, napoví volbu nutných dílů. Každý zkušený řidič anebo majitel auta, který se o svůj vůz chce dobře starat, se zajímá o zprávy ze světa automobilismu, o technické informace a novinky.

Ale zajímavé jsou i tipy a triky na údržbu i opravu auta, které už někdo vyzkoušel a ověřil a vy si je prostě vyhledáte a máte k dispozici. A v neposlední řadě zde najdete i e-shop, kde si pro svůj typ, značku i model vozidla najdete cokoli, co právě potřebujete pro veškeru péči o své auto. Je přínosné vědět, že do tohoto klubu se můžete obrátit pro informaci, konkrétní radu, pořídit si nutnou součástku nebo si i jen přečíst zajímavé texty ke konkrétnímu modelu automobilu.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688