brno.cz (Brno)
Z regionů  |  10.07.2020 00:00:00

Brno: O víkendu vyrazte na koncert nebo na pivní festival

Víkendový program ve městě je svou rozmanitostí připraven na rozmary počasí, ale i na ty lidské. Nabídne proto nejen hudební koncerty, ale také autorské čtení, představení záchranářské techniky nebo gastrofestivaly.

Víkend odstartuje festival UPROSTŘED, a to na Leitnerce, kde se uskuteční čtení a malý brněnský křest bestselleru Hacknutá čeština. Její autor Martin Kavka nejprve založil online projekt Čeština 2.0, který se dočkal i knižní podoby. Přijďte se naučit nová slovíčka dnes od 19 hodin.

Další páteční akcí kterou byste neměli vynechat je koncert Monkey Business. Ten se koná v rámci série koncertů #HudbanaHrad na hradě Špilberku od 18 hodin. Slavná kapely dorazí na scénu od 20 hodin.
Projekt bude pokračovat i v další dny. V sobotu přivítá kapelu Jelen a v neděli se návštěvníkům představí Tomáš Klus s kapelou Cílová skupina.

V sobotu vyrazte do Líšně. Uskuteční se zde totiž Líšeňský pivní jarmark. Od 13 hodin bude v Líšeňském pivovaru připraveno několik značek piva k ochutnání. Chybět nebudou ani stánky s jídlem či atrakce pro děti.

Kdo dává přednost osvěžení v centru města, má příležitost do soboty. Ta je totiž posledním dnem, kdy se na náměstí Svobody koná Food & Drink Fest. Vyzkoušet můžete sedm pivovarů, sedm vinařství i sedm různých stánků se streefoodem. Nechybí také malý jarmark s řemeslnými výrobky.

V neděli proběhne další ze série akcí v rámci kampaně Díky, Brno!. Mezi 15 a 19 hodinou se na Jakubském náměstí představí Integrovaný záchranný systém Jihomoravského kraje a Dopravní podnik města Brna na akci nazvané Záchranáři na Jakubáku. Zapojené subjekty zde představí svou techniku a práci, na pódiu vystoupí Jiří Kalousek a Zuzana Santin.

Až do neděle 12. července můžete prozkoumat unikátní terralónu, vyšlápnout si k Měsíci, zažít projekci v digitáriu nebo si užít letní kino s těmi nejlepšími sci-fi filmy. Na Kraví hoře totiž trvá akce Hvězdárny a planetária Brno Ze Země na Měsíc.

Jarní tematické prohlídky se kvůli koronaviru nemohly uskutečnit v původním termínu, ty letní zatím probíhají bez výrazných změn. Vyrazit můžete za poznáním Obřan a Maloměřic, Komína nebo za brněnskými strašidly.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688