mzcr.cz (MZ ČR)
Dotace  |  02.07.2020 18:33:00

Ministerstvo zdravotnictví vybralo poskytovatele dotace na vznik adiktologických multidisciplinárních týmů, provoz spustí na podzim

Ministerstvo zdravotnictví vybralo poskytovatele dotace na vznik adiktologických multidisciplinárních týmů, provoz spustí na podzim

V rámci projektu Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné vzniknou adiktologické multidisciplinární týmy. Jejich provoz se spustí na podzim. Projekt realizuje Ministerstvo zdravotnictví v rámci Operačního programu Zaměstnanost. Každý příjemce může čerpat dotaci ve výši až 6,7 milionu korun po dobu 18 měsíců.

Do programu podporující adiktologické multidisciplinární týmy se v průběhu dubna 2020 hlásili poskytovatelé zdravotních a sociálních služeb. Žadatelé, vybraní na základě náročného několikastupňového hodnocení, mohou čerpat dotaci ve výši až 6,7 milionu korun po dobu 18 měsíců. Mezi adiktologické multidisciplinární týmy, které letos spustí provoz, patří DRUG – OUT Klub, z. s., Ambulantní adiktologické služby, působící v Ústí nad Labem a Spolek Ulice Plzeň - S Komplex. Každý tým zajistí služby pro region do 50 tisíc obyvatel.

Podpora vzniku nových služeb v péči o duševně nemocné je, vedle vzniku center duševního zdraví, dalším ze stavebních kamenů Strategie reformy psychiatrické péče Ministerstva zdravotnictví. V rámci adiktologických multidisciplinárních týmů půjde o poskytování zdravotních a sociálních služeb ambulantního i terénního charakteru. Během pilotního provozu se ověří funkčnost potřebných programů a služeb vedoucích k optimální společenské integraci a zdravotního i sociálního zotavení adiktologických pacientů a jejich rodin. Zároveň se odlehčí stávajícím modelům péče. Adiktologický tým bude ve svém regionu spolupracovat s dalšími potřebnými službami jak specializovanými, tak i službami v oblasti zaměstnání, vzdělávání, bydlení či volnočasových aktivit.

Ve výběrovém řízení byla ověřena oprávněnost žadatele a dodržení pravidel Programu, následně pak žádosti posoudila Komise pro hodnocení žádostí o dotaci z dotačních programů projektu Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné složená z představitelů Ministerstva zdravotnictví ČR a nominovaných zástupců Psychiatrické společnosti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, zástupce Asociace krajů, Svazu zdravotních pojišťoven a Všeobecné zdravotní pojišťovny. Do programu se přihlásilo šest žadatelů, z nichž dva nedodrželi formální náležitosti žádosti.

Pilotní provoz adiktologických multidisciplinárních týmů bude hrazen z projektu Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné, který realizuje Ministerstvo zdravotnictví v rámci Operačního programu Zaměstnanost, prioritní osa – Sociální začleňování a boj s chudobou, spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu. 

Seznam žádostí o dotace a výsledky hodnocení najdete v příloze, více informací o Reformě psychiatrické péče je k dispozici zde. 


Odbor komunikace s veřejností
Ing. Gabriela Štěpanyová, tisková mluvčí, tel.: 224 972 167, e-mail: tisk@mzcr.cz

 

Přílohy


Výsledek hodnocení žádostí o dotaci z Programu podpory nových služeb v oblasti péče poskytované adiktologickým multidisciplinárním týmem

 

 

1) Seznam žádostí o dotaci, u nichž se navrhuje dotaci poskytnout

 

Seznam žádostí o dotaci, u nichž se navrhuje dotaci poskytnout zcela:

Příloha č. 1

Číslo žádosti Žadatel Výše dotace ()
AMT-26596385/S Spolek Ulice Plzeň 2 588 210,-
AMT-26596385/Z Spolek Ulice Plzeň 4 103 800,-
AMT-44554559/S DRUG – OUT Klub, z.s. 2 693 971,50,-
AMT-44554559/Z DRUG – OUT Klub, z.s. 4 006 028,50,-

 

2) Seznam žádostí o dotaci, u nichž se navrhuje dotaci zamítnout

 

Seznam žádostí o dotaci, u nichž se navrhuje dotaci zamítnout zcela:

Číslo žádosti Žadatel Výše dotace ()
AMT-06397271/Z Centrum psychosomatické medicíny, s.r.o. 7 629 747,-
AMT-69045224/S Sociální služby CDZ 3 506 541,-

 

 

 

 

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688