cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  18.06.2020 13:04:55

BlackBerry a Intel začínají boj proti cryptojackingu

O problémech hackerských útoků, které na napadených počítačích neoprávněně zapínají těžbu kryptoměn, jsi mohl v posledních měsících slyšet snad ještě častěji než dříve. Není proto divu, že (nejen) velké společnosti začínají hledat různé možnosti, jak se těmto útokům bránit. Zářným příkladem je pak nejnovější partnerství BlackBerry a Intelu, kteří společně chtějí vytvořit systém pro detekci neoprávněně zapnuté těžby.

BlackBerry nedávno přesedlalo z výroby smartphonů na vývoj softwarů. Jedním z jejich nedávnějších úspěchů je pak BlackBerry Optics Context Analysis Engine, který tvoří základ jejich nejnovějšího produktu, na kterém pracovali s jednou z největších společností z oblasti výroby polovodičových obvodů, Intelem. Konkrétně se pak jedná o BlackBerry Optics v2.5.1100, což je vlastně jakýsi antivir, jehož hlavním účelem je právě detekce tzv. cryptojackingu. Ten bude zároveň využívat CPU telemetrii z Intel Threat Detection Technology.

Cryptojacking na vzestupu

Cryptojacking představuje neautorizované použití počítače, tabletu, mobilního telefonu či jiného zařízení připojeného k internetu za účelem těžby kryptoměn. A právě to je v poslední době oblíbenější a oblíbenější. Za příklad stojí třeba napadení superpočítačů napříč Evropou, o kterém jsme Tě informovali jen necelý měsíc zpátky.

Ke stejnému tématu se vyjádřil i Josh Lemos, VP pro rešerše a výzkum u BlackBerry Cylance. Ten cryptojacking označil za pochopitelně atraktivní možnost pro hackery, která může generovat zajímavé výnosy. Na druhou stranu však očekává, že jejich systém bude moci tuto hrozbu třeba i plně odvrátit.

„S našimi novými možnostmi detekce a responze na cryptojacking cílíme na to, abychom z této praktiky udělali věc minulosti. Podnikům a jejich zaměstnancům nabízíme řešení na klíč, které jim umožní zmařit veškeré pokusy o neoprávněnou těžbu kryptoměn hackery. Zajistí tak, že jejich software a hardware zůstanou využívány jen pro cílené účely.“

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste