cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  14.06.2020 15:26:49

Bitfury v Japonsku spouští fond zaměřený na těžbu Bitcoinu

Jedna z prvních společností zaměřujících se na těžbu Bitcoinu, která je zároveň největším těžařem mimo Čínu, pokračuje v expanzi svých služeb pro institucionální investory. To potvrzuje jejich nejnovější rozhodnutí založit fond v Japonsku, který bude sloužit k investicím do těžby Bitcoinu.

Následují tak zároveň novinku z konce května, o které jsme Tě již informovali zde. V té se dočteš o přidání nové služby, kterou společnost nabízí. Díky té budou moci jejich klienti z řad akreditovaných investorů nově investovat s pomocí Bitfury do těžby kryptoměn, tedy samotné infrastruktury tohoto typu digitálních aktiv. A že zájem institucí o kryptoměny obecně roste, potvrzují i takoví giganti jako např. JPMorgan či Goldman Sachs.

První mining fond v Japonsku

Bitfury pak vidí obrovskou mezeru na japonském trhu, kde podle jejich vyjádření chybí investorům možnost, jak nepřímo investovat svůj majetek do kryptoměn. Nepřímo v tomto případě proto, že investice směřuje ne na samotné kryptoměny, ale na jejich infrastrukturu. Mělo by se tak jednat o úplně první fond zaměřený na těžbu kryptoměn v celém Japonsku.

V současnosti bude pak fond cílit na investory z řad rodinných byznysů, malých a středních společností, a překvapivě podle vyjádření Bitfury i korporace z oblasti náboženství. Už teď ale ví, že pokud vše půjde podle plánu, chtěli by v budoucnu své služby expandovat i pro retail.

Koronavirus jako příležitost?

Potenciální mezera na japonském trhu potom není jediným důvodem, proč se Bitfury pro spuštění fondu rozhodlo zrovna v této době. Vidí totiž nejistotu, která provází tradiční trhy po koronavirové pandemii. Z toho důvodu věří, že investoři věnují větší a větší pozornost Bitcoinu a dalším kryptoměnám jako potenciálně zajímavým alternativním investicím. Proto není divu, že se spuštěním fondu nechtějí nijak otálet a dočkat bychom se jej měli již v červenci letošního roku.

Katsuya Konno, ředitel Bitfury pro Japonsko, vyjádřil svou plnou důvěru v to, že o projekt bude zájem. Řekl navíc, že výnosy z něj budou 'jiné', než jak je tomu v případě ostatních produktů. Na jak vysoká procenta budou konkrétně cílit, ale ještě nevíme.

Aby pak fond byl plně v souladu s Japonskou legislativou, Bitfury vytvořilo Special Purpose Company, skrz kterou chtějí získat financování. Samotný fond poté bude řízen společností Nippon Angels Investment, která je pro tyto účely v Japonsku registrována. Mezi poradci pak najdeme zajímavé členy, včetně jedné z velkých japonských právnických společnosti, Anderson Mori & Tomotsune.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste