EQUABANK (EQUABANK)
Tiskové zprávy  |  22.05.2020 09:25:32

Equa bank nabízí jako první banka na českém trhu odložené platby při nákupech v e-shopech


Equa bank začala jako první česká banka poskytovat novou platební metodu pro nákupy v e-shopech - PlatímPak. Tyto odložené platby umožňují zákazníkům e-shopů nakupovat na internetu a zaplatit za zboží až potom, co ho mají doma a v klidu si ho zkontrolují. Odložená platba je schválena do 60 sekund a zboží stačí zaplatit kdykoliv do 30 dní od nákupu. PlatímPak tak odbourává psychologické bariéry placení na internetu a do budoucna chce konkurovat platbám na dobírku. 

„Platební metoda PlatímPak odbourává dosud přežívající psychologické bariéry pro placení v e-shopech, kdy zákazníci buď nechtějí zadávat na internetu číslo karty, nebo nechtějí platit předem před obdržením zboží. To vše odložená platba řeší,“ řekl Ondřej Hák, ředitel retailového bankovnictví Equa bank. „Tyto bariéry jsou i důvod, proč je u českých spotřebitelů tak oblíbená platba na dobírku, která má však řadu nevýhod jak pro prodávající, tak pro kupující. Předpokládáme, že se v budoucnu se český trh začne blížit například německému, kde odložené platby tvoří 30-40 % plateb v e-commerce. A postupně tato metoda nahradí i u nás dobírku,“ upřesňuje Ondřej Hák z Equa bank.

PlatímPak je pro všechny, tedy i neklienty Equa bank a funguje jednoduše. Zákazník e-shopu si tuto platbu při nákupu zvolí jako platební metodu. Zadá nezbytné minimum údajů a do 60 vteřin proběhne rychlé schvalování financování ze strany Equa bank, která následně zboží uhradí přímo obchodníkovi. Zároveň zákazníkovi pošle e-mailem informaci, že objednávka byla obchodníkovi uhrazena a potřebné platební instrukce. Zákazník dostane zboží, které si můžete prohlédnout a zkontrolovat.  Zboží buď vrátí, nebo si ho ponechá a zaplatí ho Equa bank do 30 dnů. Služba je přitom zdarma, zákazník tak zaplatí pouze cenu objednávky. Odloženou platbou lze zaplatit zboží až do výše 25 000 na jeden nákup, a to i opakovaně. Pokud zákazník e-shopu nezaplatí objednávku do 30 dnů, může požádat o převedení na pravidelné měsíční splátky a neuhrazená platba se převede na spotřebitelský úvěr u Equa bank s jednou z nejnižších sazeb na trhu – od 3,9 % p.a.

PlatímPak není výhodná jen pro zákazníky, ale také pro e-shopy, kterým přináší možnost růstu počtu zákazníků bez rizika nezaplacení. Implementace PlatímPak do platebních metod je přitom zdarma, stejně jako provoz. Aplikace navíc nabízí přehledné zobrazení a administraci objednávek. V tuto chvíli umožňuje financovat nákupy pomocí PlatímPak téměř 20 e-shopů, dalších 200 obchodů postupně službu implementuje.  Do konce roku chce Equa bank nabízet odloženou platbu v jednotkách tisíc e-shopů. 

Nabídkou odložené platby pro e-shopy rozšířila Equa bank svoje služby v oblasti digitálního bankovnictví, v němž patří k lídrům na českém trhu, a které v posledním roce zaznamenalo dynamický rozvoj.  Jen za první tři měsíce letošního roku prodala Equa bank více než dvě třetiny všech produktů digitálně. 

Nárůsty vykázala banka i v dalších oblastech svého podnikání. Ke konci 1. čtvrtletí 2020 se bilanční suma Equa bank v meziročním srovnání zvýšila o 20 % na více než 67 miliard korun. Zájem rostl také o úvěrové produkty, celkový objem úvěrů se zvýšil o 14 % a dosáhl úrovně téměř 48 miliard korun. Objem vkladů vzrostl ke konci prvního čtvrtletí o 19 % na více než 58 miliard korun. Díky růstu ve všech klíčových segmentech se meziročně ke konci 1. čtvrtletí  zvýšil čistý zisk Equa bank o 13 % na 129 milionů korun. Konsolidovaný zisk vzrostl meziročně o 20 % na 122 milionů korun



Počet klientů se zvýšil o 14 % a přesáhl hranici 436 tisíc.  Výsledky hospodaření Equa bank za 1. čtvrtletí letošního roku již zohledňují první dopady situace v souvislosti s opatřeními v době koronavirové pandemie. Dá se očekávat, že se výrazná změna tržního a ekonomického prostředí projeví na hospodaření od 2. čtvrtletí tohoto roku, ostatně jako na celém bankovním trhu,“ uvedl Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank. Zároveň dodal: „Stávající pandemická situace se pozitivně odrazila na rozvoji digitálního bankovnictví. Jen za poslední týdny narostl o  45 %  počet běžných účtů otevřených on-line. Zatímco v době před epidemií bylo digitálně otevřeno přibližně 48 % všech nových běžných účtů v březnu a dubnu tvořil jejich podíl už více než 70 %.  Klienti Equa bank si otvírali on-line nejen běžné účty, ale i spotřebitelské půjčky. Počet půjček, které si klienti zřídili prostřednictvím mobilní aplikace, vzrostl v posledních týdnech o 40 %. Očekáváme, že zájem o digitální bankovnictví ještě poroste. Proto jsme rádi, že můžeme klientům nabídnout další nové možnosti, jakou je i odložená platba PlatímPak.“

Equa bank

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v roce 2011. V současné době má Equa bank téměř 430 000 klientů a provozuje 59 obchodních míst po celé České republice. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří bezplatné běžné a spořicí účty, více měnové bezkontaktní platební karty, zlaté platební karty, hypotéky, spotřebitelské půjčky, pojištění, termínované vklady, investice a podnikatelské úvěry. Jediným akcionářem Equa bank je společnost Equa Group Ltd vlastněná fondy, kterým poskytuje poradenství britská společnost AnaCap Financial Partners LLP. AnaCap je jednou z předních evropských investičních společností zaměřených výhradně na sektor evropských finančních služeb.

Od vstupu na trh získala Equa bank řadu prestižních ocenění. Byla jednou z nejúspěšnějších bank v soutěži Zlatá koruna v roce 2019, ve které získala celkem 6 ocenění. Koncem roku 2018 bodovala Equa bank v prestižní soutěži Banka roku™, v níž vyhrála novou kategorii a stala se Bankou zákazníků 2018. V soutěži WebTop100, která oceňuje nejlepší projekty digitálního marketingu, vyhrála se svojí aplikací mobilního bankovnictví kategorii Mobilní řešení. Equa bank získala také řadu prestižních zahraničních ocenění. Dle magazínu Global Banking & Finance Review byla několikrát za sebou oceněna nejlepší retailovou bankou v České republice. International Business Magazine udělil Equa bank titul Best Retail Bank Czech Republic 2019.

Více informací na: www.equabank.cz

11.11. 11:39  Nepřesné informace (Petr F)
27.05. 13:45  Plať pak (Šárka)
23.05. 08:24  Platím Pak (Miroslav)
23.05. 05:14  Nepřesné informace (Josef Hlubocepsky)

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688