Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Zábava  |  15.05.2020 06:15:05

Jackpot stále nepadl, dnes se tak bude hrát o nové letošní maximum

V domácí sportce sice jackpot pomalu roste, na nedělní tah vyčleněných sotva 39 milionů korun však žádné sázkařské šílenství u nás logicky nevyvolává. Podobně to platí i pro Eurojackpot, přestože v porovnání 271 milionů korun se může jevit více zajímavě. Vidinou možného rychlého zbohatnutí se však nyní více žije v zámoří. Američané dnes v tamní číselné loterii Mega Millions budou hrát o jackpot ve výši již 266 milionů dolarů. V přepočtu tedy zhruba 6,8 miliardy korun.

V loterii Mega Millions letos jackpot zatím padl jen jednou. Potřebnou číselnou kombinaci měl jen jeden vsazený ticket v New Jersey, na který připadl v únoru jackpot ve výši 202 milionů dolarů. Sázející tedy strefil pět čísel losovaných z 1 do 70, tak rovněž potřebný „zlatý Mega Ball“ losovaný z 1 do 25. Statisticky šance na uhodnutí všech potřebných šesti čísel, a tedy na získání jackpotu, je přitom jedna ku 302,5 milionům.

O řád příznivější pravděpodobnost 1 ku 12,6 milionům je pak pro získání druhé ceny, resp. v dané hře tradičního milionu dolarů. Uhodnout stačí „jen“ základních 5 čísel. Vsazení ticketu a tedy jednoho tipu na výherní čísla stojí 2 dolary. Pokud sázejícímu padne alespoň zlatý Mega Ball, vložené prostředky se mu vrátí. Vsadit lze také navíc po dolaru hru Megaplier, která dané výhry může znásobit (samozřejmě mimo jackpotu).

Přehled výher v Mega Millions včetně pravděpodobností

 

Vše nebo o 20 % méně?

Na případném vítězi jackpotu bude záležet, zda si zvolí 29 let trvající postupné vyplácení výhry či okamžitou jednorázovou výplatu. V posledně zmiňovaném případě však výhra tradičně rovnou výrazně klesá. Provozovatel loterie ji nyní předběžně stanovil na 210,1 milionů dolarů. V přepočtu tedy přes 5,3 miliardy korun.

Ke slovu se každopádně dostane ještě „Strýček Sam“, když v USA loterijní výhry podléhají značnému zdanění. Základní federální sazba činí 24 %, tj. v případě zvolení výplaty aktuální hotovostní výhry by měl výherce zaplatit na daních přes 50 milionu dolarů z vítězné částky. Navíc pokud sázející nemá žádné snížení svého zdanitelného příjmu díky dobročinným darům, bude muset zaplatit dalších 13 %. Výhra se tak může dále smrsknout.

Doplnit lze, že aktuální losování se uskuteční dnes pozdě večer amerického času. Pokud ani dnes jackpot nepadne, lze pro následující úterní losování predikovat jeho nárůst v přepočtu na více než 7 miliard korun. Jak probíhalo zatím poslední „neúspěšné“ losování ve hře Mega Millions, lze shlédnout v následujícím krátkém videu.  


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688