rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  12.05.2020 00:00:00

Nový povrch dostává silnice i most na I/15 u Korozluk v Ústeckém kraji

Nejpozději na konci května 2020 bude dokončena probíhající oprava úseku silnice I/15 mezi osadou Sedlec a obcí Korozluky v Ústeckém kraji. Kromě výměny asfaltového povrchu na úseku dlouhém přes 1,5 kilometru dochází také k opravě mostních závěrů na mostě v obci Korozluky.

Dvoupruhová směrově nerozdělená silnice I/15 patří k důležitým dopravním tahům Ústeckého kraje. V opravovaném úseku se vyznačuje vysokou intenzitou dopravy, jelikož slouží jako přivaděč blízkého města Most k dálnici D8, popřípadě k nájezdu na silnici I/7 (s využitím I/28). Oba tyto proudy jsou svedeny nedaleko obce Korozluky do jednoho. Průměrná denní intenzita provozu v obci tak přesahuje hranici 11,5 tisíce vozidel, přičemž takové množství se negativně podepsalo na stavu krytu vozovky. Ta již byla v úseku zesílena o 50 mm s výjimkou mostního objektu, u něhož bude nahrazena pouze obrusná vrstva. Navržený způsob opravy vzešel z výsledků diagnostického průzkumu.

Opravu má na starost firma HERKUL a.s., která uspěla v otevřeném výběrovém řízení. O zakázku projevilo zájem pět firem. Vítězná společnost nabídla cenu 15,97 mil. (bez DPH). ŘSD uzavřelo smlouvu s vítězem na počátku září 2019 a v říjnu 2019 byla zahájena rekonstrukce asfaltových vrstev v délce 1562 m. Začátek úseku byl v km 1,97 a konec v km 3,57. Z opravy byl vynechán úsek s mostem přes tok Srpina v délce 38 m (km 2,03 až 2,068), jelikož se připravuje jeho kompletní oprava. Dále se v rámci akce vymění mostní závěry na mostě, který přechází místní komunikaci v obci Korozluky (most ev. č. 15-026). Elastické mostní závěry nahradí ocelové, což je náplní probíhající II. etapy (od počátku dubna do konce května 2020). Oprava dále zahrnuje údržbu (pročištění příkopů) a obnovu odvodnění komunikace a nezpevněných krajnic. Součástí zakázky je také oprava autobusových zálivů na zastávkách. Práce probíhají ve stávajícím směrovém i šířkovém uspořádání, takže nedochází k jakémukoliv zásahu do okolních pozemků mimo prostor silnice.

Vodorovné dopravní značení bude obnoveno, ale také projde úpravou, a to v místě stykové křižovatky se silnicí III/2574 (v km 2,50). U křižovatky budou doplněny pruhy pro levé odbočení a také bude doplněno svislé značení.

 

 

 

Publikováno: 11. May 2020, přímý odkaz

Archiv
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688