Marek Chvátal (Sdružení KOMPAS)
Podnikání  |  11.05.2020 17:18:26

„Hodnoty v podnikání“, české podcasty, které vás posunou dál

Od roku 2004, kdy spatřil světlo světa první podcast, nový audio způsob šíření informací, se tento formát stal populární alternativou k tradičnímu rozhlasovému vysílání. Výhodou podcastů je, že si na rozdíl od rozhlasu zcela určujete jejich obsah. Na své si tedy přijdou sportovní nadšenci, maminky na mateřské dovolené nebo třeba podnikatelé, pro které se podcasty zaměřené na rozvoj byznysu mohou stát zdrojem cenných informací.

V českém podcastovém spektru ovšem zcela chyběl prostor, kde by podnikatelé mohli načerpat nejen profesní know-how, ale také inspiraci od osobností, pro které se křesťanský přístup k životu stal zároveň klíčem k jejich podnikání. Lidé jako Jaroslava Valová, zakladatelka jedné z nejúspěšnějších českých firem SIKO, Adam Walach, spoluzakladatel společnosti Walmark nebo řeholnice Vojtěcha Zikešová, která se spolusestrami z kongregace Neposkvrněného Početí Panny Marie již 10 let provozuje populární olomouckou kavárnu Ode, se v podcastových rozhovorech dělí o svůj osobní duchovní život, jež významně ovlivňuje jejich byznys.

"99% nových klientů získávám na základě referencí od těch stávajících. A s podcasty to vnímám podobně. Člověk od sdružení KOMPAS získá vlastně takovou referenci, že osoba, která k nám hovoří, je někdo, kdo má co předat a kdo mě může posunout dál, protože kromě podnikatelského ducha žije svou křesťanskou víru. V běžném provozu bych na vyhledávání podobných rozhovorů neměl čas. Největší přidanou hodnotu vnímám v autenticitě a osobní hloubce těchto sdělení, " říká Pavel Obdržálek, pojišťovací makléř v EUVIN s.r.o.

Sdružení KOMPAS touží být skrze inspirativní podcasty na blízku všem podnikatelům, kteří chtějí být úspěšní a nerezignovat na hodnoty následovníků Ježíše Krista, jakými jsou služba druhým, poctivost, nesobeckost a solidarita s bližními. Až se po koronavirové krizi opět vrhnete do ruchu obchodních schůzek, nemusíte si pracovní cesty krátit pouze poslechem rádia. Pusťte si podcasty sdružení KOMPAS, které nesou přiléhavý název „Hodnoty v podnikání“ a nechejte se inspirovat v životě víry od křesťanů, jež jsou na podnikatelské cestě spolu s vámi.

Autor: Alžběta Kalábová


O zapsaném spolku KOMPAS

KOMPAS Křesťanský podnikatel, z.s. je neziskovou organizací sdružující křesťanské obchodníky, manažery, podnikatele a samostatně výdělečné osoby. Spolek vznikl v roce 2018 jako nástupnická organizace do té doby neformálního stejnojmenného sdružení. Jeho posláním je podpořit křesťanské nebo křesťansky smýšlející podnikatele v jejich byznysu a zároveň jim poskytnout podporu, vedení a duchovní formaci. Spolek pro své členy pořádá pravidelná setkání v Praze, Jihlavě, Hradci Králové, Brně, Olomouci, Ostravě a Zlíně. Jednou za rok pak také organizuje výjezdní konferenci.

Více se můžete dozvědět na: www.krestanskypodnikatel.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688