cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  08.05.2020 14:43:27

Miliardář Paul Tudor Jones odhalil bitcoin jako součást svého portfolia

Paul Tudor Jones, miliardář a zakladatel hedge fondu Tudor Investment Corporation, se strachuje z inflace a současné světové situace, která dle něj může připomínat až ekonomické problémy ze 70. let minulého století. A právě proto chce sázet na bitcoin!

V průběhu koronavirové krize jsme se už několikrát setkali s navyšováním objemu peněz v oběhu, kdy jsi určitě slyšel alespoň o tištění dolarů v USA. Jelikož je pak bitcoin díky své vzácnosti stále jakýmsi uchovatelem hodnoty a potenciální ochranou před inflací, není divu, že někteří investoři volí právě jej jako ochranu před současnou světovou situací.

Bitcoin jako zlato současné krize?

Přesně z těchto důvodů zvolil bitcoin i Paul Tudor Jones, který podle včerejšího reportu Bloombergu nakupuje bitcoin proto, aby ochránil své investice před potenciální inflací způsobenou tištěním peněz centrálními bankami. Jones navíc ve svém dokumentu shrnujícím jeho pohled na trh s názvem “The Great Monetary Inflation“ (v překladu Velká Monetární Inflace) zmínil, že bitcoin dle něj zahraje roli, kterou zahrálo zlato při ekonomických problémech 70. let minulého století.

Tento 65letý investor dokonce v tomto dokumentu vyzdvihl bitcoin jako úplně nejlepší možnost pro profit-maximalizující strategii. Z citátů, které rozhodně stojí za zmínku, se v něm dočtete např. tento:

„Nejlepší zisk-maximalizující strategie je vlastnit toho nejrychlejšího koně (...) Kdybych pak měl předpovídat budoucnost, moje sázka je na bitcoin.“

Rovnou se navíc dočteme, že Tudor BVI, což je právě hedge fond, za kterým stojí Tudor Investments Corporation, drží jednociferné procento ze svých aktiv právě v bitcoinových futures. To, ač se nemusí na první pohled zdát, je potom na tradiční fond rozhodně vysoké číslo.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 17:30  Bitcoin roste o 4 % před čtvrtým půlením X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:27  Graf dne – Bitcoin (18.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

08.11.2021Bitcoin jako součást energetické revoluce? Olívia Lacenová (O. Lacenová)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste