pardubice.eu (Pardubice)
Z regionů  |  05.05.2020 00:00:00

Pardubice: Režim parkování u nádraží se mění

5.5.2020 | Pardubice mění režim parkování u nádraží, na náměstí Jana Pernera. Rozšiřují také zóny placeného stání o některé ulice a plochy v centru města a snižují cenu zvýhodněného celodenního stání na parkovišti U Mlýnů.

„Zavádíme nový parkovací systém na parkovišti u nádraží, což je velmi exponované místo. Tady bude prvních 15 minut parkování zdarma, což stačí na vysazení či naložení dalšího cestujícího, případně jeho vyzvednutí u vlaku.  Je to určitě lepší systém, než stávající K+R, který byl bohužel velmi často zneužíván, ale pro jeho změnu jsme museli získat výjimku z pravidel udržitelnosti projektu rekonstrukce přednádraží.  Další půlhodina bude stát 40 korun, hodina 80 korun,“ řekl náměstek primátora pro dopravu Petr Kvaš. „Jinak ceny zůstávají stejné, jen na parkovišti U Mlýnů snižujeme cenu denního parkovného ze 60 na 40 korun,“ dodal náměstek.

 

Novela nařízení o placeném stání nově zařazuje do systému zón placeného stání Zámeckou ulici, která dříve „patřila“ vyhrazenému parkování. Parkovné tu bude na 30 minut stát 15 korun, na první hodinu 30 a na další hodinu pak 40 korun. Nově bude součástí zóny placeného stání celá Jungmannova ulice, a ne pouze její část, jako tomu bylo doposud. Na nábřeží Václava Havla (bývalá Labská ulice) v úseku od ulice Ke Stadionu po Hradeckou a také na parkovišti u hotelu Sport, bude parkovné pět korun za půl hodiny a 10 korun za každou další hodinu. „Tato parkovací místa na nábřeží dosud nebyla zahrnuta v zónách placeného stání, ale parkovné se tu samozřejmě platilo. Jde tedy spíše o administrativní úpravu,“ konstatoval náměstek Kvaš.

 

V centru Pardubic jsou téměř 4000 placených parkovacích míst. Měsíčně zde zaplatí parkovné v průměru 75 tisíc motoristů. Parkovné mohou uhradit v hotovosti, formou SMS, nebo mobilních aplikací MPLA, ParkDots, ParkSimply nebo Smart4City Parkování. Další motoristé využívají možnosti rezidenčního parkování.

 

Tiskový úsek

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688