mdcr.cz (MD ČR)
Dotace  |  29.04.2020 00:00:00

Ministerstvo dopravy podpoří výstavbu plnicích stanic na stlačený zemní plyn

Ministerstvo dopravy podpoří výstavbu plnicích stanic na stlačený zemní plyn
30. 4. 2020Média a tiskové zprávy

Ministerstvo dopravy otevírá další výzvu z Operačního programu Doprava (OPD) zaměřenou na podporu výstavby dalších plnicích stanic na stlačený zemní plyn (CNG) pro vozidla osobní i nákladní dopravy. Za tímto účelem je vyčleněna z evropských prostředků částka 30 miliónů v rámci programu podpory infrastruktury pro alternativní paliva.

Dne 30. 4. 2020 vyhlašuje Ministerstvo dopravy druhou výzvu OPD v rámci dotačního programu na podporu rozvoje infrastruktury pro alternativní paliva zaměřenou na CNG plnicí stanice. Konečný termín pro předložení žádostí bude 30. 9. 2020.

O dotaci se mohou ucházet žadatelé, kteří provozují ekonomickou činnost v oblastech: rozvod plynných paliv prostřednictvím sítí, obchod s plynem nebo maloobchod s pohonnými hmotami ve specializovaných prodejnách a kteří předloží projekt na vybudování CNG plnicích stanic na území České republiky. Rozsah projektu závisí zcela na uvážení žadatele. Maximální míra podpory ze způsobilých výdajů může v této výzvě dosáhnout až 30 %. Předložené žádosti o dotaci budou hodnoceny zejména z hlediska hospodárnosti, připravenosti a relevance projektu.

Výzva navazuje na první výzvu vyhlášenou v březnu 2018. Předpokládáme, že v rámci těchto dvou výzev bude podpořena výstavba minimálně 12 plnících stanic, což výrazně přispěje k rozvoji mobility na stlačený zemní plyn.

Národní akční plán čisté mobility, který byl schválen vládou v listopadu 2015, hovoří o podpoře rozvoje infrastruktury dobíjecích stanic, CNG, LNG a vodíkových plnících stanic. Celkem má Ministerstvo dopravy na program pro podporu infrastruktury pro alternativní paliva v rámci OPD vyčleněno 1,2 mld. korun.

Bližší informace o podmínkách podpory jsou součástí podrobné dokumentace výzvy, která je zveřejněna na webu Řídicího orgánu OPD.

Tato výzva na podporu rozvoje infrastruktury CNG plnicích stanic navazuje na předchozí výzvy, které jsou zaměřeny na podporu výstavby páteřní sítě rychlodobíjecích stanic, doplňkové sítě běžných dobíjecích stanic pro elektromobily a LNG a vodíkových plnicích stanic. Více informací najdete na webu OPD.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688