Tiskové zprávy  |  28.04.2020 08:43:43

Češi na důchod od státu nevěří. Ve finálovém kole Ceny veřejnosti je TOP 20 produktů

Široká veřejnost rozhodla o nejoblíbenějších 20 produktech na finančním trhu v nominačním kole Ceny veřejnosti soutěže Zlatá koruna. O tom, které z těchto produktů se umístí na stupních vítězů, se bude hlasovat ve finálovém kole Ceny veřejnosti do 6. května na webu www.zlatakoruna.info.

V letošním roce to bude po osmnácté, co Zlatá koruna přinese srovnání na trhu finančních produktů. V soutěži Zlatá koruna hodnotí ty nejlepší produkty v 16 kategoriích odborná porota, Finanční akademie. Ta zvolí také Novinku roku.

O oblíbenosti finančních produktů ale rozhodují sami lidé v anketě Cena veřejnosti. Od 28. října 2019 probíhalo nominační kolo. Každý návštěvník webu www.zlatakoruna.info mohl navrhnout jakýkoliv produkt. Dvacet produktů, které posbíraly nejvíce nominačních hlasů, postoupilo do finálového kola Ceny veřejnosti. Do 1. května pak může veřejnost hlasovat pro jeden z produktů z finálové dvacítky a pomoci mu k zisku Zlaté, Stříbrné nebo Bronzové koruny.

Výsledky odborných kategorií jsou určitým vodítkem pro širokou veřejnost. Poskytují lidem oporu při rozhodování o tom, které finanční produkty zvolit, aby si vybrali vhodný produkt, o své finance nepřišli a případně i bezpečně zainvestovali. U Ceny veřejnosti se ptáme, se kterým produktem jsou natolik spokojeni, že pro něj chtějí i hlasovat. Je tedy takovou odměnou a zpětnou vazbou pro finanční společnosti. Z dlouhodobého hlediska je ještě zajímavější, že ukazuje nejen jaký poskytovatel má pro klienty vstřícné produkty, ale i jaké jsou trendy ve společnosti. Podívejte se na letošní finálovou dvacítku a uvidíte, co teď lidé řeší nejvíce – zajištění na stáří. Dnes už lidé více chápou, že dobrá investice, a to i do bydlení, je prakticky tou nejlepší „pojistkou“. Jsem rád, že právě zajištění do budoucna finálové dvacítce jasně dominuje. Stavební spoření a hypotéky mají zastoupeny 6 produktů, podílové fondy a penzijní spoření 5 produktů. Je vidět, že Češi si stále více uvědomují, že stát jim důstojné stáří opravdu nezajistí,“ dodal k výsledkům nominačního kola Dr. Pavel Doležal, zakladatel a ředitel Zlaté koruny.

Hlasovat v Ceně veřejnosti může kdokoliv až do 1. května, kdy bude ukončeno také hlasování v Ceně podnikatelů, které je jednokolové a ucházet se o vítězství tak může jakýkoliv produkt určený podnikatelům. Kdo nejdříve správně tipne, kolik aktivních produktů bude k ukončení hlasování na webové stránce www.zlatakoruna.info, může získat některou ze zajímavých cen. Ve hře je například stipendium na VŠEM, elektromobil na víkend od společnosti ČEZ, nebo poukaz na šperk v hodnotě 10 tisíc  od společnosti JK Jitka Kudláčková.

20 finalistů Ceny veřejnosti Zlaté koruny 2020 * :

*produkty jsou řazeny abecedně


O soutěži Zlatá koruna
Od roku 2003 probíhá pod záštitou ministrů financí ČR a guvernéra ČNB soutěž Zlatá koruna, která každoročně oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. Letos se koná již 18. ročník.
V minulém roce se soutěže zúčastnilo celkem 207 produktů od 73 finančních společností. Soutěž Zlatá koruna si získala vysoké renomé zejména tím, že produkty hodnotí Finanční akademie složená z více než 380 odborníků. Ta rozhoduje i o Novince roku. Zlatá koruna také uděluje ve spolupráci s výzkumnou agenturou IPSOS Cenu za společenskou odpovědnost.
Soutěž Zlatá koruna byla v roce 2017 rozšířena o novou kategorii FinTech, jejímž cílem je sledování aktuálních trendů na poli digitalizace a inovace finančních služeb. Jednotlivé projekty hodnotí FinTech akademie, která je součástí Finanční akademie.
Hodnocení poroty doplňuje hlasování v Ceně veřejnosti, kdy nejoblíbenější finanční produkty volí veřejnost prostřednictvím webových stránek Zlaté koruny. Od roku 2008 je hlasování rozšířeno o Cenu podnikatelů, kde soutěží nejoblíbenější finanční produkty pro malé a střední podnikatele. Každoročně je v hlasování veřejnosti odevzdáno průměrně 70.000 hlasů.
Výsledky hodnocení v soutěži Zlatá koruna pomáhají veřejnosti snadněji se orientovat v nabídce finančních produktů, motivují klienty k tomu, aby se více zajímali o vlastnosti jednotlivých produktů a lépe porozuměli nabídkám finančních společností. Další informace a výsledky soutěže Zlatá koruna najdete na www.zlatakoruna.info.

Generální partner a organizátor: pdMEDIA s.r.o.
Partneři: Česká mincovna, TOP HOTELS GROUP, Imper, JK Jitka Kudláčková, Adams Barbershop, vinařský dům Dobrá nálada, krejčovství Galard, skupina ČEZ, Attendu, Vysoká škola ekonomie a managementu
Hlavní mediální partneři: Blesk, Deník, magazín E15,
Mediální partneři: Česká televize, E15, Peníze.cz, Finmag, Czech & Slovak Leaders Magazine, Fleet, Bankovnictví
Odborní partneři: Asociace českých pojišťovacích makléřů, Asociace hypotečních makléřů ČR, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Asociace penzijních společností ČR, Asociace pro kapitálový trh ČŘ, Business & Professional Women ČR, Czech Fintech Associaton, Česká asociace společností finančního poradenství a zprostředkování, European Financial Planning Association ČR, Hospodářská komora ČR, Svaz průmyslu a dopravy ČR

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688