Václav Horák (AliaWeb)
Z domova  |  15.10.2002 19:02:22

Stav nebezpečí v Praze skončí v říjnu


PRAHA (ČIA) - Od pondělí 4. listopadu se budou až na několik výjimek motoristé volně pohybovat po Praze. Stav nebezpečí má v metropoli skončit ve čtvrtek 31. října. "Poté ho nehodláme prodloužit," prohlásil v dnes primátor Igor Němec. S koncem stavu nebezpečí by se měla Praha vrátit do standardního předpovodňového režimu i co se týče dopravy. Informoval o tom dnes náměstek primátora pro dopravu Martin Hejl.

Zákazy vjezdu zmizí z většiny pražských mostů a ulic. Zůstanou jen tam, kde silnice vyžadují opravu. Podle náměstka primátora pro dopravu Martina Hejla motoristé nadále nebudou moci jezdit přes úzký Palackého most kvůli preferenci tramvají, ze stejného důvodu Resslovou ulicí či přes Karlovy lázně, po pravém nábřeží Vltavy. Jasno ještě není o Mánesově mostě. Němec hovořil obecněji, podle něj zákaz vjezdu bez nového povolení bude platit pro zónu v centru. Už od 28. října se zprovozní část městského okruhu Zlíchov Radlická, zhruba ve stejné době Letenský tunel, Štefánikův most, nábřeží a přilehlé nájezdy na magistrálu. Na Smetanově nábřeží bude v průběhu měsíce obnoven provoz tramvají, což záleží na postupu prací.

Současné propustky, které magistrát vydává s písmenem D pro přejezd mostů a s písmenem A pro průjezd Karlínem, mají přesto platit ve čtvrtek 15. listopadu. Odbor dopravy magistrátu bude od pondělí 21. října vydávat dva druhy nového povolení s písmenem P, a to s omezenou a neomezenou platností. Nové propustky mají umožnit od 4. listopadu vjezd omezenému počtu vozidel, a to autům stavebních firem, které v místě pracují, zásobování, lidem, kteří řeší likvidaci následků povodní, občanům a firmám se sídlem v uzavřených komunikacích, praktickým lékařům, zdravotně postiženým a sociální službě.

Žádné povolení nepotřebují autobusy hromadné dopravy, vozidla s právem přednosti v jízdě, rezidenti z Malé Strany s parkovací kartou a taxikáři. Propustky s písmenem P mají obsahovat ochranné znaky, aby se nedaly zneužívat.

Radní s okamžitou platností rozhodli, že v době od 22 do 6 hodin se mohou řidiči po městě pohybovat volně s výjimkou zcela uzavřených komunikací.


Ceny ojetých vozů v ČR - zářijový UPDATE !

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688