Manuvia (Manuvia)
Práce  |  21.04.2020 13:43:06

Když firmy propouštějí, dostává se ke slovu tzv. outplacement

Poslední benefit, který firma může zaměstnanci dát, i tak se dá označit služba, jež si u personálních agentur objednávají firmy při propuštění zaměstnanců. Ti díky outplacementu snášejí náročné období po výpovědi v lepší psychické kondici, a hlavně se mohou připravit na další kariérní krok.

Službu, která firmám pomáhá zvládnout organizační změny spojené s propouštěním nabízí i Manuvia, která se jinak specializuje na personální leasing. „Poskytujeme podporu firmám a jejím zaměstnancům s procesem propouštění. Zajišťujeme administrativní podporu a aktivně vyhledáváme nové zaměstnavatele,“ potvrzuje Ondřej Wysoglad, generální ředitel personální divize Manuvie.

Organizační změny je nutné strategicky promyslet a dobře naplánovat. Management firem v takové situaci může ocenit pohled zvenčí. Vedle konzultací k reorganizacím nebo radám, jak výpovědi zaměstnancům oznámit, zahrnují služby outplacementu i vítanou administrativní podporu. „Připravujeme pracovněprávní dokumenty jako výpovědi, dohody, vypořádání odstupného, oznámení pro úřady práce a další agendu, na kterou firmy uprostřed organizačních změn nemají kapacity, a přesto je nutné ji naplnit,“ říká Ondřej Wysoglad.

Odpovědné propouštění je ovšem služba určená především zaměstnancům. V ideálním případě by měla člověka doprovázet od momentu výpovědi přes hledání dalšího pracovního uplatnění až do úspěšného získání nové práce. „Outplacement pomáhá propuštěnému zaměstnanci najít vlastní silné stránky, uvědomit si, v čem je dobrý, co ho baví a kde by to mohl uplatnit. Naučí se napsat atraktivní životopis a připravit se na pohovory,“ přibližuje Ondřej Wysoglad. Výhodou pracovní agentury je i to, že zaměstnanci pomůže zorientovat se na trhu práce a zvážit aktuální možnosti.

Outplacement může mít podobu skupinového workshopu, ale i velmi osobního poradenství. „K individuálnímu outplacementu firmy přistupují zejména v případech, kdy se loučí s někým z managementu či z řad vyšších manažerů. Skupinové outplacementy jsou zase častější na nižších pracovních pozicích nebo při sezónních výkyvech,“ vysvětluje Ondřej Wysoglad.

Pro žádnou firmu ani žádného zaměstnance není období propouštění příjemné, ale služby zkušených personalistů mohou oběma stranám pomoci ustát ho se ctí a zaměřit se na budoucnost. 

Manuvia - mezinárodní personální společnost

Manuvia je mezinárodní hráč na trhu personálního leasingu. Zaměřuje se na výběr manuálních pracovníků pro firmy v oblasti automobilového a elektrotechnického průmyslu, logistiky, strojírenství, potravinářství, maloobchodu a sektoru HORECA. Je specialistou na zahraniční nábor a adaptaci zahraničních pracovníků. Společnost poskytuje služby stovkám klientů v České a Slovenské republice a zaměstnává více než 12 000 lidí.

Více se můžete dozvědět na: www.manuvia.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Práce:

Čt   9:16  BDO: Zaměstnávání dohodářů bude výhodné, ale jen když je firmy zaregistrují jako... BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Po 12:19  Firemní benefity v roce 2024 Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)
11.04.2024  Když se dlouho nedaří získat nové zaměstnání Hays plc (Hays plc)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688