TNBiz (TN.cz)
Z regionů  |  12.04.2020 12:44:40

Armáda rozváží perníky od Penamu, napsal lounský radní Michal Kučera (TOP 09). Lež, brání se vojáci

Armáda našemu domovu důchodců přivezla místo testů na koronavirus velikonoční perníky od Penamu, uvedl na twitteru radní Loun a bývalý poslanec TOP 09 Michal Kučera. Je to lež, brání se armáda i ministr obrany Lubomír Metnar. I ředitelka příslušného domova důchodců nedokázala potvrdit, že by darované perníky přivezli vojáci.

"Včera do našeho Domova pro seniory přivezla Armáda ČR dvě veliké krabice. Všichni očekávali, že to jsou testovací sady na Covid pro zaměstnance. V krabicích jsou ovšem velikonoční perníčky z Penamu," uvedl na twitteru lounský radní a bývalý poslanec Michal Kučera (TOP 09). Doprovodil to i fotografií krabice s perníčky.

Vyvolal tím obrovskou vlnu reakcí. "Tak na tohle bylo potřeba prodloužit nouzový stav a (z)řídit zemi podle krizového zákona?" ptal se na twitteru Andreje Babiše a Jana Hamáčka předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. 

"Tohle je ukázková privatizace státu. Armáda ČR dělá kurýrní službu firmě z premiérova holdingu. Je nutné vyvodit odpovědnost. Andrej Babiš tu není navždy, armádě musí občané věřit, nesmí být podrývána rozkazy jako z absurdního dramatu," tweetovala předsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. 

""Očekávám v nejbližších dnech policejní zásah na Úřadu vlády. Zneužití armády k rozvozu perníčků od Penamu je systémově stejně nepřijatelné, jako zneužití zpravodajské služby ke sledování sokyně v lásce. A naše Nejvyšší státní zastupitelství měří přece všem stejně. Nebo ne?" přisadil si ještě Kalousek. 

 

Že by armáda rozvážela perníky, odmítl ministr obrany Lubomír Metnar a na twitteru to odmítli i sami vojáci. "Armáda do Domova pro seniory v Lounech ani jinam žádné perníčky nepřivezla. Kdo to tvrdí, lže! Vojáci v domově v Lounech v rámci chytré karantény dělali odběr vzorků u jedné seniorky," napsal Metnar.

Více: Reakce na článek serveru Forum 24 "Namísto testovacích sad rozváží armáda do domů seniorů perník z Penamu"

"Dostali jsme v pátek dvě krabice perníků, od nějakého distributora. Nevím, jestli to byla armáda, byl den volna, my jsme zavřený, zazvonil, přinesl dvě krabice a odešel. V krabicích jsou perníčky Penam. Ty jsme dneska rozdali klientům," řekla pro TN.cz ředitelka lounského domova důchodců Jana Černá. 

Předseda Ústředního krizového štábu a ministr vnitra Jan Hamáček k tomu uvedl, že mluvil v neděli ráno s Kučerou a ten mu vysvětlil, jaké informace se k němu dostaly. 

"Řekl, že perníčky dovezl do domova seniorů člověk, který řekl, že je od armády a předal pracovníkům zmíněné krabice. Žádná vojenská Tatra a vojáci v uniformách," vysvětlil Hamáček.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688