Oblíbený oběd: špekové knedlíky se sladkokyselým zelím

Kdo by neznal „špekáče“! Oblíbené jídlo, které je někdy opomíjené. Recept můžete použít jen jako inspiraci a připravit si méně tučnou variantu, kdy špek zaměníte za libovější uzeninu. Knedlíky navíc skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.

Recept na sytý oběd


Zdroj fotografií: www.akademiekvality.cz

Recept na špekové knedlíky se sladkokyselým zelím

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: **

Ingredience:

10 den starých rohlíků

350 g slaniny

3 vejce

350 ml mléka

120 g polohrubé mouky

muškátový oříšek

hrst mladých kopřiv (nebo petrželka)

sůl

čerstvě mletý pepř

slunečnicový olej

K podávání:

kysané červené zelí k podávání

osmažená cibulka k podávání


Postup:

1.       Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.

2.       Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí
a pepřem.

3.       K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.

4.       Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.

5.       Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.

 

Tip: Čerstvou slaninu poznáte nejen podle vůně, ale také podle barvy. Měla by mít jasně růžovou barvu a bílý, popřípadě nažloutlý tuk.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend