TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  10.04.2020 09:08:24

Méně slov, více činů, hodnotí opozice projev Babiše. Dočkal se i pochvaly

Čtvrteční projev premiéra Andreje Babiše k národu se veskrze líbil i opozičním politikům. Většina z nich ale upozorňuje na to, že místo hezkých slov by za sebe Babiš a jeho vláda měli nechat mluvit spíše své činy. A ty prý zatím projevu neodpovídají.

Premiér Andrej Babiš ve čtvrtek večer vyjádřil úctu všem, kdo s koronavirem bojují v první linii. Posteskl si nad tím, že se současná opatření tolik dotknou velikonočních tradic, zároveň ale zdůraznil, že je to nutné, a vyzval občany, aby nařízení neporušovali. 

Předseda ODS Petr Fiala upozornil, že zatímco v projevu Babiš sliboval bilion korun na pomoc všem, do jejichž života či podnikání zasáhla epidemie, návrhy jeho strany vláda smetla. Rozporoval také premiérova slova o tom, že ochrání seniory, když mnoho domovů nemá ochranné prostředky.

"Méně hezkých slov a více činů, pane premiére," vyzval Fiala. A podobně reagovala i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. "Smířlivé a láskyplné projevy Andreje Babiše lze jistě ocenit, mají ovšem jeden zásadní problém - narážejí na realitu jeho činů," napsala na twitteru.

V kritice Babišova proslovu se k ní přidal i její stranický kolega Miroslav Kalousek. "Pasáž o tom, jak se vláda snaží každému pomoci, byla velmi licoměrná. Jak hořce se asi musela poslouchat všem, které vláda hodila přes palubu," uvedl na facebooku s tím, že jeho strana bude za tyto lidi dál bojovat.

To předseda lidovců Marian Jurečka slova předsedy vlády ocenil. "Snažil se vysvětlit, objasnit, dát naději, poděkoval, poprosil o další disciplínu, soudržnost a solidaritu. Vložil do svých slov i poselství Velikonoc, v mnoha věcech s nim nemusím souhlasit, ale dnešní projev byl dobrý," myslí si.

Zástupci dalších opozičních stran Babišův projev nekomentovali. Například předseda Pirátů Ivan Bartoš místo toho na sociálních sítích sám poděkoval všem, kteří se snaží šíření koronaviru zastavit. Šéfové STAN, KSČM ani SPD se k poselství předsedy vlády nevyjádřili.

 

Celý projev premiéra Babiše:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688