TNBiz (TN.cz)
Investice  |  04.04.2020 23:03:47

Koronavirus zasáhl 205 států, nejvíc nemocných hlásí Spojené státy.

Koronavirus zasáhl po celém světě už 205 států. Celkem se zatím nakazil milion a 161 tisíc lidí. Nejvíce infikovaných je stále v USA, kde se jejich počet blíží k třem stům tisícům. Ve Španělsku a v Itálii naopak počty obětí oproti minulému týdnu přibývají pomaleji. Španělsko už ale v počtu případů nemoci předstihlo Itálii.

V Itálii zůstává situace nadále velmi vážná. Počet nakažených tam překonal už 120 tisíc.

 

Situace se pozvolna zlepšuje v nejpostiženějším regionu - Lombardii. Italové se ale obávají přesunu nákazy do jižnějších, měně vyspělých oblastí země. Ty nemají tak silnou infrastrukturu a nikdo nepochybuje o tom, že právě tam by měl průběh epidemie ještě horší následky. Někteří italští lékaři nově za pacienty s vážným průběhem nemoci vyrážejí přímo domů.

 

"Přijedeme k pacientům, provedeme u nich hrudní ultrazvukový test a dáme jim na týden léky. Tito pacienti nám pak každý den musí psát o svém zdravotním stavu," vysvětluje vedoucí onkologického oddělení Luigi Cavanna.

 

Nejvíce nakažených v celosvětovém měřítku je ve Spojených státech. Nejhorší situace je dál v New Yorku, kde je téměř 60 tisíc nakažených. "Oznámil jsem všem Newyorčanům, že tato neděle pro nás bude zlomový den. Protože po ní přijde velmi, velmi těžký týden. Vyzval jsem federální vládu, aby nás podpořila ve všech směrech, protože nás čeká opravdu těžký boj," nechal se slyšet starosta metropole Bill de Blasio.

 

 

Počet obětí za posledních 24 hodin rekordně stoupl ve Velké Británii. Přibylo přes 700 mrtvých. Covid-19 se v zemi prokázal u zhruba 42 tisíc lidí. V Londýně zahájila provoz obří polní nemocnice pro až čtyři tisíce pacientů.

 

Tři minuty ticha, vlajky na půl žerdi, sirény a klaksony. Tak vypadalo uctění památky tisíců lidí, kteří nákaze podlehly v Číně. V zemi, odkud se koronavirus koncem loňského roku začal šířit, úřady každým dnem uvádějí už jen desítky nových případů. Prvotní ohnisko nákazy, město Wu-chan, začalo přijímat ze strachu z druhé vlny řadu opatření. Ta se týkají zejména vycházení a cest po městě, ale také přísnějšího sledování uzdravených pacientů.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688