Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  24.03.2020 19:40:44

Chytrá karanténa – co si pod tím můžete představit?

Situace pandemie koronaviru je stále vážná. K dnešnímu dni je u nás v České republice evidováno 1394 nakažených lidí, z toho 8 je již vyléčených a 2 zemřeli. Jeden ze zemřelých byl však ve velmi vysokém věku, druhý byl vážně nemocen. Upřímnou soustrast rodinám pozůstalých. Počet infikovaných virusem Covid19 sice stále narůstá, už však zaznívá pojem „chytrá karanténa.“ Co si pod tím můžete představit?

Koronavirus přivedl velký počet lidí do velice složité situace. Zvláště se to týká rodin, které musí znenadání řešit péči o děti a s tím související dočasně snížený příjem. Nabízí se řešení typu - ošetřovné (OČR) či home office, viz článek „Koronavirus: OČR, karanténa, home office – na co mají zaměstnanci právo?

 

Pro zaměstnavatele a OSVČ je to velice složitá situace a nemají to rozhodně jednoduché. Pro mnoho z nich je to naprosto likvidační. Nelze odhadnout, na jak dlouho bude Česká republika nucena přijmout tato omezující opatření, případně zda nedojde ještě k jejich dalšímu zpřísnění. Zatím je karanténa, nebo-li zákaz volného pohybu osob prodloužena do 1.4.2020. Počítá se však s prodloužením. Po Velikonocích se ministerstvo chystá zavést tzv. chytrou karanténu.

Chytrá karanténa v praxi

Šéf Ústředního krizového štábu Roman Prymula svou představu přednesl dnes na tiskové konferenci. Jednalo by se o efektivní způsob trasování s tím, že by se do tří dnů vytipovaly kontakty pozitivních, ty by se co nejdříve otestovali a izolovali. Daná místa, kde by se tito lidé vyskytovali by bylo nutno co nejdříve vydezinfikovat. Během 14 dní by se tento postup postupně zaváděl do praxe, následně by se přešlo na ostrý provoz.

Iniciativa Covid19CZ pro tento účel vybudovala pro stát Trasovací call centrum. Vše má za cíl urychlit odhalování potenciálně nakažených osob. Není totiž možné držet Česko v současné karanténě po delší časový horizont. Chytrá karanténa by pomohla uvolnit dosavadní opatření. 

Pro aktuální videa z oblasti práce, personalistiky a marketingu odebírejte kanál Orange Academy. 

Vyplatí se to!  

Autorka: Zuzana Klímová, garantka rekvalifikačního kurzu Online marketing, který probíhá v Praze, Brně, Ostravě a Zlíně.  

https://orangeacademy.cz/kurzy-marketingu/rekvalifikacni-kurz-online-marketing  

 

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688