cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  12.03.2020 12:34:18

Darknetový zločinecký boss byl dopaden FBI

Kirill Victorovich Firsov, údajný majitel ruského anonymního trhu Deer.io, byl 7. března zatčen úředníky Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) na letišti Johna F. Kennedyho v New Yorku.

Soudní dokumenty tvrdí, že Firsov je klíčovou osobou za Deer.io - webem, který nabízel služby ve stylu darknet výměnou za bitcoin na běžném webu. FBI odhaduje, že umožnila prodej v hodnotě více než 17 milionů dolarů. Firsov bude odsouzen v New Yorku koncem tohoto týdne, kde se očekává, že bude čelit pokutám za obchodování s ukradenými informacemi a za pomoc a navádění k nelegálnímu obchodování.

Od roku 2013 provozuje Deer.io 24 000 aktivních obchodů se specializací na odcizené informace a nabízí podnikatelům na černém trhu jednoduché řešení „na klíč“. Prodejci každý měsíc platili zhruba 800 ruských rublů (12,50 USD) za provoz na Deer.io, přičemž hostování nabízené na soukromých ruských serverech je mimo dosah amerických orgánů. Poplatky byly placeny firmě v Bitcoinu (BTC) nebo prostřednictvím ruské platební platformy WebMoney. Z 250 obchodů Deer.io, které prozatím prozkoumala FBI, nebyl legitimní údajně jediný podnik. Položky na prodej na platformě zahrnovaly uživatelská hesla, falešné účty sociálních médií a citlivá identifikační data, jako jsou rodné listy a daňová přiznání. Během svého vyšetřování FBI provedla několik nákupů pomocí platformy Deer, včetně 999 dokumentů obsahujících informace umožňující identifikaci osob (PII) od jednoho prodejce za 170 USD v bitcoinech. Za krypto v hodnotě 20 $ si FBI dokázala vyzvednout uživatelská jména a hesla pro 1 100 ohrožených herních účtů.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste