Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  06.03.2020 22:19:36

Konec bouřlivého týdne na Wall Street, AMD + 1 %

Dnešní obchodní seance ve Spojených státech přinesla čísla z trhu práce v USA a taktéž došlo k prohloubení ztrát ze včerejšího dne.

Důvodem propadu byly i nadále obavy z nemoci COVID-19 a primárně se zhoršující stav na území Apeninského poloostrova. Index S&P 500 zaznamenal od 18. 2. 2020 již pořádnou volatilitu a rovněž umazal veškeré zisky za poslední půlrok. Podobný pád si prožili investoři i na podzim roku 2018, tehdy avšak za propadem stála Obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou.

Hodinu před úvodním zvonem na Wall Street přišly na řadu pravidelná čísla z amerického trhu práce. Ekonomika USA v únoru vytvořila 273.000 nových pracovních míst, odhad trhu byl na úrovni 175.000. Nezaměstnanost klesla na 3,5 %. Mzdy podle očekávání rostly o 3 %. Celkově lze tato čísla hodnotit pozitivně, ale bohužel pozornost investorů je upřena jiným směrem.

Své slovo si rovněž vzal prezident Donald Trump, ten podepsal rozsáhlý výdajový balíček proti koronaviru za 7,8 mld. dolarů. Primárně jsou peníze určeny na výzkum vakcíny a také podporu prevence.

Jako na horské dráze si dnes museli připadat investoři do akcií AMD. Ty si jako jedny z mála dnes připsaly zisk + 1%. Druhá společnost reprezentující polovodičový sektor, konkrétně Nvidia, prožila pořádnou jízdu, nakonec však odepsala 2,64 %.

Výkonnostně ne příliš vydařený den má za sebou bankovní sektor (Bank of America -4 %, JP Morgan -5,17 %). Tento sektor je vystaven nejen obrovské nejistotě okolo wu-changského koronaviru, navíc také americká centrální banka (FED) snížila tento týden základní úrokovou sazbu o půl procentního bodu.

Velmi těžké chvíle si prožívá lehká americká ropa WTI, která propadla o více než 9,4 %. Za propadem stojí hlavně neuzavření dohody kartelu OPEC s Ruskem. Naopak zlato narostlo o 0,1 % a obchodovalo se za 1674 USD za unci. Tento týden zakončil drahý kov ve více než 5 procentním růstu.

Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Index Dow Jones Industrial Average oslabil o 1 % (25.864 b.), S&P 500 o 1,7 % (2.972 b.) a technologický Nasdaq Composite o 1,9 % (8.575 b.)

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt 14:27  Akcie Barclays po pozitivních výsledcích za 1Q24 rostou o 4% Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Čt 10:51  OPAP: Dnes se koná valná hromada akcionářů Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688